Kako pravilno očistiš sončna očala?
Utrip mesta · moda

Sončna očala postanejo nepogrešljiv pripomoček, ki zakrije podočnjake, ščiti oči pred nevarnimi sončnimi žarki in dvigne še najbolj neposrečen “look” na višjo raven. In kako zanje ustrezno skrbeti oziroma kako pravilno očistiš sončna očala?

Te zanima, kako pravilno očistiš sončna očala? Kot veš, je preventiva boljša kot kurativa, zato bi bilo smotrno, da očala nosiš tekom celega leta in izbereš takšna, ki so kakovostna – sončna očala namreč morajo biti izdelana iz stekla, ki dejansko ščiti tvoje oči, in ne plastike.

Sončna očala sicer ščitijo naše oči, a pogosto ti povzročajo tudi preglavice – predvsem z nabiranjem umazanije iz zraka, z vaše kože, rok in las. In kot za vsako stvar obstaja pravilo o vzdrževanju, obstaja tudi pravilo o tem, kako očistiš sončna očala, da bodo videti kot nova in boš skoznje lahko dejansko tudi normalno gledal.

Postopek je preprost (pozoren moraš biti na podrobnosti), potreboval boš:

  • tkanino iz mikrovlaken
  • zobno ščetko z mehkimi ščetinami
  • vodo (sobna temperatura)
  • detergent za pomivanje posode

1. PRVO IZPIRANJE: Sončna očala dobro izperi v vodi sobne temperature.
2. PRANJE: Potem, ko so sončna očala dobro oprana, sledi postopek dejanskega čiščenja. V vodo sobne temperature dodaj milo – milnica naj bo blaga! Sončna očala postavi v vodo in jih dobro očisti s prsti ali tkanino iz mikrovlaken. Nič naj ne bi bilo narobe, če za odstranjevanje umazanije, ki se nabere med okvirjem in steklom, uporabiš tudi zobno ščetko z mehkimi ščetinami.

3. DRUGO IZPIRANJE: Umazanijo si odstranil, zdaj je čas, da sončna očala dobro izpereš – uporabi vodo, ki je sobne temperature!
4. SUŠENJE: S suho krpo iz mikrovlaken, ki ne pušča lis, dobro posuši sončna očala.
5. DETAJLI: Potem, ko so sončna očala v veliki meri očiščena, je čas, da se osredotočiš na detajle. Dobro si oglej podrobnosti na okvirju in steklu, ki jih nisi uspel očistiti v prvih fazah čiščenja. Poskrbi tudi, da bodo sončna očala zares dobro posušena, ker se lahko zgodi, da se voda ujame v okvir in nato ponovno zamaže steklo.

skateboard-black-lacquered-wood-lacquered-wood-packshot-other-aa0904x1262794305-8813636321310 Rolka Chanel: prestiž na štirih koleščkih shutterstock_481154725 Kako kupiti popoln nahrbtnik? 10 stvari, ki jih niste vedeli o pokojnem Karlu Lagerfeldu. 10 stvari, ki jih niste vedeli o pokojnemu Karlu Lagerfeldu shutterstock_1211429701 To je najbolj priljubljena blagovna znamka na svetu