Kano PC
V zraku · tehnologija · gadgeti

Vas zanima, kako izgleda pouk prihodnosti? Idejo o tem, kako bo izobraževanje v osnovnih šolah potekalo čez nekaj let, predstavlja otroški računalnik Kano PC.

Podjetje Kano je naznanilo Kano PC, svoj najnovejši računalnik za kreativno učenje, pri izdelavi katerega je sodelovalo z Microsoftom.

Naprava, zasnovana v skladu s smernicami modernega učenja, vključuje 11,6-palčni zaslon na dotik in procesor Intel Atom. Uporabnikom ponuja celo vrsto orodij, s katerimi krepijo svoje znanje in kreativni duh.

Otroci morajo še pred začetkom uporabe računalnik, ki se znotraj paketa nahaja v večih delih, povezati v celoto. To je mogoče s pomočjo priložene knjižice, v kateri je po korakih opisan postopek sestavljanja računalnika.

Edinstveno potovanje se začne s poglavjem How Computers Work, kakor se imenuje aplikacija, ki pojasnjuje delovanje računalnika. Po njeni zaslugi je mogoče priljubljene emojije ustvariti kar z binarnimi kodami. Poigrate se lahko s procesorjem in spominom, hkrati pa ugotovite, kaj se pravzaprav dogaja, ko pritiskate tipke, govorite v mikrofon in se dotikate zaslona.

Kano PC prav tako ponuja številne aplikacije, ki spodbujajo kreativnost, kot so Make Art, Kano App, Paint 3D, Minecraft: Education Edition in še mnoge druge. Deluje v operacijskem sistemu Windows 10, za rabo pa je primeren tako doma kot v šoli.

Računalnik Kano PC je po ceni 300 dolarjev za ameriške in kanadske ter 300 funtov za britanske kupce že na voljo za prednaročilo na spletni strani Kano.me. Zaenkrat še ne vemo, kdaj in po kakšni ceni bo dostopen v Sloveniji.

Galerija: Kano PC

Kano PCOdpri galerijo

Corsair Nightsword RGB Corsair Nightsword RGB: miška, ki se popolnoma prilagodi tvojim željam Apple Mac Pro (2019): nadgradnja, kakršne ni pričakoval nihče Apple Mac Pro (2019): nadgradnja, kakršne ni pričakoval nihče cover-akcijske-kamere-2019 Najboljše akcijske kamere 2019 Samsung-QLED-8K-TV-2 Samsung QLED 8K televizor spreminja tradicijo