fbpx

Najboljši prenosniki leta 2019: ne bodo vas pustili na cedilu

Kateri so najboljši prenosniki leta 2019? Če želite kakovost in zmogljivost, vas ti prenosniki ne bodo pustili na cedilu.

Ker se bliža konec leta, smo pogledali, kateri so naboljši prenosniki leta 2019, torej kateri so nas najbolj presenetili in katere lahko brez težav uvrstimo med najboljše. Najbolj nas je letos presenetil Apple, ki je novi MacBook Pro opremil s kar nekaj uporabnimi novostmi, ki jih bodo uporabniki precej veseli. Preostali proizvajalci so se zanašali na obstoječe formule in jih nadgradili z novimi komponentami. Nekaj pa lahko z gotovostjo trdimo. Katerokoli napravo s tega seznama bi izbrali, bi nam brez težav služila še dolga leta. No, dodali smo tudi en odličen tablični računalnik, ki se ob priklopu tipkovnice spremeni v super 2v1 prenosnik.

Najboljši prenosniki 2019

Najboljši vsestranski

Dell XPS 15 (2019)

Prenosnik Dell XPS 15 (2019)
Prenosnik Dell XPS 15 (2019)

Serija prenosnikov XPS je pred leti presenetila vse tiste multimedijske ustvarjalce, ki so si želeli Windowsov nadomestek tega, kar sicer ponuja Applov MacBook Pro. Torej zmogljiv prenosnik z vrhunskih zaslonom, na katerem bodo brez težav opravljali svoje delo, ne da bi se hkrati omejili na Applov ekosistem. Čeprav dizajn Dellovih prenosnikov XPS skozi leta ni bistveno spremenil, je še vedno med najbolj zaželenimi prenosniki na trgu.

Kot rečeno, odličen zaslon s tovarniško kalibriranimi barvami, trpežna in všečna izdelava ter kup različnih priključkov. Pa tudi najpomembnejše, vhod za SD-kartico, bistven pripomoček vsakega multimedijskega ustvarjalca. Z uporabo Intelovega procesorja i7 9. generacije in grafične kartice GTX 1650 bo zagotavljal superhitro delovanje, v pomoč pa bo tudi 16 GB delovnega pomnilnika in 512 GB velik SSD-disk.

Najboljši Apple

Apple MacBook Pro 16″

Apple MacBook Pro 16"
Apple MacBook Pro 16″

Nov prenosnik MacBook Pro 16″ je popravil nemalo napak iz prejšnjih različic. Dobil je tanjše robove zaslona, postal rahlo večji, zamenjal tipkovnico, inkorporiral kar 6 zvočnikov ter izboljšal notranje hlajenje. Veliko ljudi nas je menilo, da gre Apple končno v pravo smer.

Čeprav bi si želeli še kakšne spremembe uporabniku v prid, je MacBook Pro 16″ zagotovo najboljši MacBook Pro do zdaj. Vstopni model bo opremljen z Intelovim procesorjem i7 9. generacije, grafično kartico AMD Radeon Pro 5300M, 16 GB delovnega pomnilnika in ultra hitrim SSD-diskom zmogljivosti 512 GB.

Najboljši tablični računalnik

Apple iPad Pro 12.9

iPad Pro 12.9
iPad Pro 12.9

Še en izdelek, ki je pisan na kožo vsem, ki pri svojem delu potrebujete odličen zaslon, bodisi za urejanje fotografij bodisi za grafično oblikovanje. iPad Pro je že sam po sebi čista tablična zverina, ob priključitvi tipkovnice pa se spremeni v pravi 2v1 prenosnik. K temu veliko pripomore tudi nova sistemska posodobitev iPadOS, ki bolje izkoristi velik zaslon in daje uporabniku več možnosti za večopravilnost. Malce zoprno je le to, da je treba veliko uporabnih stvari, kot sta tipkovnica in pisalo, dokupiti.

Najboljši gaming prenosnik

MSI Stealth GS65

Prenosnik MSI GS65
Prenosnik MSI GS65

Ultra tanek prenosnik in beseda gaming nekako ne gresta skupaj, saj za pošten gaming potrebujemo pošteno hlajenje. Kljub temu je ultrabook MSI Stealth odličen gaming prenosnik in s hlajenjem nima nikakršnih težav. Vanj so namreč namestili kar 3 ventilatorje in 6 hladilnih cevi. To poskrbi, da bodo zmogljive komponente ostale ves čas hladne.

In to so še kako zmogljive komponente. Intelov procesor i7 8. generacije, grafična kratica GTX 2070, 16 GB delovnega pomnilnika in 512 GB velik SSD. Da bo gaming izkušnja popolna, se zaslon ločljivosti Full HD se osvežuje pri frekvenci 144 Hz.

Najboljši pregibni prenosnik

Lenovo Yoga C940

Prenosnik Lenovo Yoga C940
Prenosnik Lenovo Yoga C940

Prenosnik Yoga C940 je odličen za grafični dizajn, urejanje fotografij, urejanje videa, pisarniško delo … skratka vse. Njegov svetel in barvno natančen zaslon bo prava paša za oči. Ušesa pa bo navdušil sistem SoundBar, ki podpira standard Dolby Atmos. Premium prenosnik pride z že vgrajenim pisalom za zaslon Active Pen.

Da bo vsako opravilo potekalo brez zatikanja, skrbijo Intelov procesor i5 10. generacije, 8 GB delovnega pomnilnika in 512 GB velik SSD. Ne smemo pozabiti avtonomije baterije, ki je kar 17,5 ure!

Dodatne Informacije

Uredništvo ne odgovarja za navedene cene. Cene pri spletnih trgovcih so dinamične narave in se lahko spremenijo kadarkoli. Zapisane so bile v času redakcije.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!