Filmi, ki so zaslužilipreko milijarde ameriških dolarjev
Kulturni izbor · film

Le 27 filmov se lahko pohvali, da so s prodajo kinovstopnic zaslužili več kot milijardo ameriških dolarjev. Še leta 2011 je bilo takšnih zgolj 10, leta 2014 pa 19. Oglejte si, kateri so člani elitnega kluba. To so najbolj dobičkonosni filmi v zgodovini.

Filmi, ki so v blagajne navrgli prek milijarde ameriški dolarjev, niso več tako redki, da bi jih morali iskati z lučjo pri belem dnevu, kljub temu pa gre še vedno za izjemno ekskluziven klub.

PREBERITE ŠE: Ti filmi te bodo odvrnili od varanja

V zadnjih 25 letih je namreč milijardni prag s prodajo vstopnic prestopilo zgolj 27 filmov. Od filmskih studiev je največ komercialno uspešnih filmov prispeval Disney, od režiserjev pa James Cameron. Najnovejši član je animirani film Zootropolis. Kateri so preostali največji zaslužkarji vseh časov in koliko denarja so zaslužili, pa izveste v nadaljevanju (zneski so v ameriških dolarjih).

Galerija – najbolj dobičkonosni filmi vseh časov:

27. Temni vitez (The Dark Knight, 2008)Odpri galerijo
Film XX (2017) Filmski napovednik: XX (2017) If I Could Talk – kratek film o psu, ki vas bo ganil do solz If I Could Talk – kratek film o psu, ki vas bo ganil do solz Film Surovo (Raw/Grave) Filmski napovednik: Surovo (Raw, 2016) – film, zaradi katerega gledalci omedlevajo Film CHiPS (2017) Filmski napovednik: CHiPs (2017) · · · · · ·