fbpx

Luksuzna jahta Lexus Sport – nova igračka za milijonarje

Jahta Lexus Sport

Se Lexus se podaja v pomorske vode? Prestižna Toyotina znamka je znana po luksuznih avtomobilih, kar pa ne pomeni, da so se omejili zgolj na cesto. Nedavno so želeli videti, kako bi se njihova tehnologija obnesla na vodi. In rezultat je luksuzna jahta Lexus Sport, ki jo bodo na seznam želja gotovo dodali vsi milijonarji.

Lexus se je poigraval z idejo vodnih plovil in nastala je luksuzna jahta Lexus Sport, ki jo poganjata dva 5-litrska motorja V8 s 440 KM, ki jih najdemo tudi pri modelih Lexus RC F, GS F in LC 500. Športno-elegantno plovilo dosega hitrosti do 80 km/h (43 vozlov).

PREBERITE ŠE: Novi Lexus LS (2017) – LS teče peti krog

Da bodo imeli milijonarji za kaj zapravljati denar.
Da bodo imeli milijonarji za kaj zapravljati denar.

Ladijski trup 12,7-metrske lepotice je izdelan iz z ogljikovimi vlakni ojačene plastike tako kot njen kopenski bratranec Luxus LFA. Zaradi tega je celo tono lažja kot podobne jahte. V notranjosti se nahaja prostorna in klimatizirana soba z mizo, ki lahko sprejme do šest ljudi. Opremljena je z nadstandardnim usnjem, detajli iz lesa in stekla, mini kuhinjo in vrhunskim avdio-vizualnim sistemom. Pri krmilu seveda ne manjka gromozanski zaslon na dotik z GPS-navigacijo, radarjem, sonarjem in drugimi navtičnimi priboljški.

Galerija – jahta Lexus Sport:

Dodatne Informacije

Več informacij:
lexus.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!