fbpx

Klub 27: filmi, ki so zaslužili več kot milijardo

Filmi, ki so zaslužilipreko milijarde ameriških dolarjev

Le 27 filmov se lahko pohvali, da so s prodajo kinovstopnic zaslužili več kot milijardo ameriških dolarjev. Še leta 2011 je bilo takšnih zgolj 10, leta 2014 pa 19. Oglejte si, kateri so člani elitnega kluba. To so najbolj dobičkonosni filmi v zgodovini.

Filmi, ki so v blagajne navrgli prek milijarde ameriški dolarjev, niso več tako redki, da bi jih morali iskati z lučjo pri belem dnevu, kljub temu pa gre še vedno za izjemno ekskluziven klub.

PREBERITE ŠE: Ti filmi te bodo odvrnili od varanja

Med največjimi zaslužkarji so tudi animirani filmi.
Med največjimi zaslužkarji so tudi animirani filmi.

V zadnjih 25 letih je namreč milijardni prag s prodajo vstopnic prestopilo zgolj 27 filmov. Od filmskih studiev je največ komercialno uspešnih filmov prispeval Disney, od režiserjev pa James Cameron. Najnovejši član je animirani film Zootropolis. Kateri so preostali največji zaslužkarji vseh časov in koliko denarja so zaslužili, pa izveste v nadaljevanju (zneski so v ameriških dolarjih).

Galerija – najbolj dobičkonosni filmi vseh časov:

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!