koncerti december 2017
Kulturni izbor · glasba

Pred nami je mesec zimskih glasbenih poslastic. Katerih koncertov v decembru 2017 pri nas ne smete zamuditi? Izbrali smo nekaj dogodkov, ki so vsekakor vredni vašega časa.

Sublime Night: Elvis Jackson, Red Five Point Star, Raggalution

Sublime; zelo dobro, lepo, prijetno; pridevniki, ki označujejo in povezujejo tudi glasbo nastopajočih. Punk, reggae in ska zvoki skupin Elvis Jackson, Red five point star in Raggalution bodo ustvarili nepozabno glasbeno poslastico.

13. decembra ob 20.00 / Cvetličarna, Ljubljana

Severa Gjurin

Na veliki oder ljubljanske Drame se vrača glasbenica z veliko začetnico – Severa Gjurin. Njen izjemni vokal spremlja kvartet s kitaristoma Dejanom Lapanjo in Urošem Rakovcem, kontrabasistom Žigo Golobom in bobnarjem Blažem Celarcem. Nastopajo s pisanim repertoarjem in tako poleg novih Severinih pesmi, kot so Ali je še kaj prostora tam na jugu, Mlini in vetrovi, Sej vame, Muzika za babice in Kakor da se nič ni zgodilo, na popolnoma lasten način interpretirajo marsikateri element Severine glasbene zgodovine. Nedeljski koncert bo preplet različnih zvokov in vsebin, lastnih posameznim glasbenikom z izredno širokim spektrom delovanja v glasbi in skupno zavezanostjo formi, občutku in interpretaciji.

17. decembra bo 19.00 / SNG Drama Ljubljana

Zlatko: Svet je lep 10 let

Pred natanko desetimi leti se je fužinski princ Zlatko s svojim prvim albumom Svet je lep uradno pojavil na slovenski sceni, na kateri vlada še danes. Vsako leto boljši, vsako leto uspešnejši, vsako leto pogumnejši in brez dlake na jeziku z verzi opozarja na aktualne razmere v družbi, okroglo obletnico prvenca pa bo eden treh kraljev slovenskega hiphopa proslavil na velikem koncertu v praznični Šiški. Za dobro počutje pred koncertom bo skrbel DJ Kustur, po koncertu bomo dolgo v noč plesali z DJ Zedsom (Sladica), dogodek pa bodo v sodelovanju z radiem Val 202 popestrili polfinalisti oddaje Hej, DJ!

22. decembra ob 21.00 / Kino Šiška, Ljubljana

Sarah Brightman: Royal Christmas Gala

Sarah Brightman je nedvomno ena od največjih svetovnih vokalistk našega časa in spada v sam vrh najbolj eminentnih pevk. V 30 letih je njen glas očaral milijone oboževalcev po celem svetu tako v gledališčih kot tudi v arenah in na stadionih. S prodajo okoli 32 milijonov nosilcev zvoka je prejela čez 180 zlatih/platinastih priznanj v več kot 40 državah. Time to Say Goodbye, pesem, ki jo je zapela skupaj z Andreo Bocellijem, je postala izjemna mednarodna uspešnica, hkrati pa je edina umetnica, ki so jo doslej kar dvakrat povabili na otvoritev dveh olimpijskih iger, ko jo je videlo kar 7 milijard gledalcev. Sarah Brightman bo prvič nastopila skupaj s slovito zasedbo Gregorian in drugimi posebnimi gosti ob spremljavi simfoničnega orkestra. V okviru Royal Christmas Gala bodo mednarodni umetniki uprizorili resnični spektakel, prepoln vrhunskih vizualnih učinkov in vrhunskega svetlobnega designa, ob tej podpori pa bodo predstavili večinoma tradicionalne božične klasike, seveda pa ne bodo manjkale niti njihove največje uspešnice.

22. decembra ob 20.00 / Dvorana Stožice, Ljubljana

Mi2 & Big foot mama: mega zaključek leta

V času praznikov se za vas pripravlja pravo poslastico dveh izjemnih skupin, ki vam bosta skupaj v enem večeru pričarali nepozaben koncert. Tega dogodka nikakor ne smete zamuditi!

22. decembra ob 21.00 / Univerzitetni športni center Leona Štuklja, Maribor

Ditka in Feri Lainšček: Ne bodi kot drugi

Mladosten glas, ki je našel pravi glasbeni izraz za liriko priljubljenega pesnika. To je opis glasbene pripovedi, s katero pevka, kitaristka in skladateljica Ditka in pesnik Feri Lainšček navdušujeta poslušalce po Sloveniji. Ditka in Gorazd Čepin sta uglasbila pesmi Ferija Lainščka in tako je nastal celovit pesniško-glasbeni projekt s prepoznavno avtorsko govorico. Tokrat se jima bodo na odru pridružili še člani spremljevalne zasedbe, ki so sodelovali tudi pri nastajanju albuma z naslovom Ne spreminjaj me.

27. decembra ob 19.00 / Velika dvorana Narodnega doma, Maribor


POSTMODERN JUKEBOX (11) Koncert: Postmodern Jukebox, glasbeno-plesni spektakel v Hali Tivoli giphyc Božične skladbe naj bi slabo vplivale na naše duševno zdravje 6411_JMH_COLDPLAY_COLDPLAY_HANEY_07-0124_V3_HI_RES To je glasba, ki jo poslušajo najinteligentnejši ljudje Mahmut Orhan prihaja v Cirkus Mahmut Orhan prihaja v Cirkus · · · · · · ·