fbpx

Silvestrske predstave 2017: silvestrovanje v gledališču

Silvestrovo v operi

Silvestrovo lahko preživite tudi v gledališču. Naša gledališča in operi namreč za silvestrovo ponujajo kar nekaj odličnih predstav ali produkcij, s katerimi boste vstopili v novo leto. Tukaj so odlične silvestrske predstave 2017, ki obetajo spektakularno silvestrovanje v gledališču.

Celovečerna enodejanka
Zid, jezero

Dogajanje je postavljeno v dnevno sobo, ki sta jo zakonca Rudi in Lidija že davno pregradila z zidom, zdaj pa vsak svojemu obiskovalcu pripovedujeta o dramatičnih dogodkih izpred štirinajstih let, ki so usodno zarezali v njuno življenje in ga za vselej spremenili.

Režija: Miloš Lolić

31. decembra ob 19.00 / SNG Drama Ljubljana

Zid, jezero
Zid, jezero

Glasbena komedija
Glorious!

Svetovno uspešna glasbena komedija Glorious! temelji na resnični zgodbi najslabše sopranistke vseh časov Florence Foster Jenkins (1868–1944). Odštekana glasbena komedija, ki proizvaja »salve smeha in na tone sproščenega vzdušja«.

Režija: Krešimir Dolenčić

31. decembra ob 18.00 / SNG Maribor

Glorious!
Glorious!

Komedija
Žalujoča družina

Mojster karakterne komedije Branislav Nušić je svojo kritično ost usmeril v pokvarjeno, sprenevedavo in povampirjeno družbo oziroma družino, ki se po stričevem pogrebu zbere na njegovem domu in v kateri je vsak od tako imenovanih »sorodnikov« prepričan o tem, da je prav on neizpodbitno upravičen do dediščine.

Režija: Igor Vuk Torbica

31. decembra ob 19.00 / Prešernovo gledališče Kranj

Žalujoča družina
Žalujoča družina

Glasbeno-plesni večer
Silvestrski sijaj

Prisluhnili boste klasični glasbi in zimzelenim melodijam v izvedbi osemčlanskega ansambla CelloArt, ki ga sestavljajo priznani violončelisti orkestra Slovenske filharmonije; s klasičnimi baletnimi in sodobnimi plesnimi koraki pa jih bodo pospremili solisti Baleta SNG Maribor v koreografiji Valentine Turcu.

31. decembra ob 20.30 / Gledališče Koper

Silvestrski sijaj
Silvestrski sijaj

Silvestrovo v operi

Ljubljanska Opera bo v leto 2018 vstopila v velikem slogu – z razkošnim silvestrskim večerom. Klasični balet Labodje jezero bo pospremila slavnostna novoletna večerja, po novoletni zdravici pa se bo na odru začel gala ples ob živi glasbi. Za dobro vzdušje bo poskrbela izjemna pevka Nuška Drašček Rojko s svojo glasbeno skupino.

31. decembra ob 18.30 / SNG Opera in balet Ljubljana

Silvestrovo v operi
Silvestrovo v operi

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!