Končno raven trebušček: s to hrano naj bi zmanjšali napihnjenost
Utrip mesta · zdravje & lepota

Verjetno tudi vi velikokrat posežete po izdelkih, ki so sicer okusni, a vplivajo na vaše telo tako slabo, kar se izrazi v napihnjenosti? Kako se tega rešiti?

Napihnjenost je pojav, s katerim se srečuje marsikdo, a načini, kako se tega rešiti, so več kot preprosti.

S to hrano naj bi zmanjšali napihnjenost …

Jogurt

Čeprav veljajo mlečni izdelki za največje sovražnike, ko je govora o napihnjenosti, nekateri strokovnjaki pravijo, da naj bi bilo uživanje jogurta priporočljivo, saj vsebuje malo laktoze, ima pa tudi probiotični učinek, ki bo dobro del vaši prebavi in zmanjšal napihnjenost.

Hrana, bogata z encimi

Hrana, bogata z encimi, naj bi prispevala k zmanjševanju napihnjenosti, in sicer poskusite uživati zelišča, začimbe, papaja, ingver, koromač, kurkuma, poprova meta, peteršilj, ananas

Zelenjava

Čeprav strokovnjaki priporočajo uživanje zelenjave zaradi različnih razlogov, nekatere dobrote z vrta spodbujajo napihnjenost. Brokoli, zelje in ohrovt vsebujejo vlaknine in sladkorje, ki jih vaše telo ne more absorbirati in fermentirati, kar povzroča napenjanje. Namesto da jih uživate presne, jih kuhajte, ker naj bi bili lažje prebavljivi.

Čaj

Čeprav so dnevi toplejši in je čaj za marsikoga trenutno črtan s seznama pijač, naj bi ta prispeval k zmanjševanju napihnjenosti. Če ne morete piti vročega čaja, si lahko skuhate pripravek iz metinih listov, ga zamrznete, dodate ledene kocke in ga pijete hladnega.

Ne ponavljaj istih napak: na ta mesta vedno pozabimo nanesti sončno kremo Ne ponavljaj istih napak: na ta mesta vedno pozabimo nanesti sončno kremo Sončne opekline: najboljši načini za zdravljenje glede na dermatologe. Sončne opekline: najboljši načini za zdravljenje glede na dermatologe teddy-petrosky-430688-unsplash Naravni načini odstranjevanja obraznih dlačic, ki delujejo shutterstock_557878996 The Body Shop odpira prvo trgovino v Sloveniji · ·