Lamborghini Sian
Utrip mesta · mobilno

Imamo najnovejšega ‘odpičenega’ bika, ki je tokrat malce drugačen in vas lahko celo ‘strese’. Lamborghini Sian je elektrificiran in v tem trenutku najmočnejši Lamborghini.

Lamborghini Sian predstavlja prvega elektrificiranega Lamborghinija. Hibridna zverina je z 819 konjskimi močmi (602 kW) najmočnejši Lamborghini do današnjega dne. Poganja ga 6,5-litrski V 12-valjnik, kateremu dodatnih 25 kW priskrbi še 48 voltni blago-hibridni sistem. Pospeševanje od 0 do 100 km/h je končano v zgolj 2,8 sekundah, končna hitrost pa se ustavi pri 350 km/h. Po bolonjskem narečju iz Italije, lahko besedo Sian prevedemo kot blisk, oziroma strelo, kar je nadvse primerno za hibridnega bika. Narejenih bo zgolj 63 primerkov, vsi pa so kjlub visoki ceni, 3,3 milijona evrov, že prodani.

O dizajnu najnovejšega bika iz Sant’Agate ni potrebno izgubljati besed, saj gre vendarle za Lamborghinija. Ni tako divji kot je bil konceptni Terzo Millennio, a je upravičil tisti ‘odštekani’ element Lamborghinija.

Galerija: Lamborghini Sian

Lamborghini SianOdpri galerijo

high_taycan_turbo_s_2019_porsche_ag-1920x1080-1 Porsche Taycan: Porschejeva električna revolucija se je pričela Volkswagen California 6.1 Volkswagen California 6.1: za družine, ki potrebujejo nekaj več Hyundai i10 Hyundai i10: tretja generacija Hyundaijevega kompaktneža UMC063_ZERO_XP_EXPERIMENTAL_007 Untitled Zero XP: motocikel, ki ga je navdahnila prihodnost · ·