čokoladna torta
Utrip mesta · kulinarika

Je med prazniki v omarah in predalih tudi pri vas ostalo en kup koščkov jedilne čokolade, Milke, nekaj piškotov, pest oreškov in preostalih sladkarij? Vse to zamesimo v ledeno torto!

Striktnih sestavin ta torta, pričakovano, nima. Vanjo lahko zamešamo vse, kar je čokoladnega, vsak grižljaj ledene torte pa je edinstveno drugačnega okusa. Ker smo se med prazniki prenajedli vsega sladkega, torta počaka v zamrzovalniku tudi tri mesece. Takrat pa bo že zadišalo kaj sladkega.

Sestavine lahko prilagajamo po količini, v osnovi potrebujemo nekako 200 gramov temne čokolade, 100 gramov masla, 400 gramov kondenziranega mleka, 400 gramov biskvita in 300 gramov najrazličnejših čokoladnih koščkov (ostankov).

Najprej nad vodno kopeljo stopimo temno čokolado in maslo. To zmešamo z mlekom in pustimo 20 minut, da se ohladi. V čokoladno mešanico dodamo na koščke natrgan biskvit. Dodamo še vse ostanke čokolade in zmešamo. Maso prelijemo v dobro namaščen pladenj (še bolje je, če podložimo peki papir) in damo v zamrzovalnik za slabi dve uri. Ledena torta nas počaka ”sveža” v zamrzovalniku tri mesece.

cover-jamnica-nagradna-igra Ob dobri hrani z Jamnico in City Magazinom ingverjevi piškotki Čisto čisto enostavni čokoladno ingverjevi razpokančki pivo_2 Norost v steklenički ali pivo, ki diši po malinah Škotska božična torta Škotska božična torta · ·