Lexus LF-1 Limitless Concept
Utrip mesta · mobilno

Tretja generacija Lexusa LF je z nami že skoraj desetletje in že je napočil čas za njegovo zamenjavo. Čeprav je Lexus LF-1 Limitless še konceptni avtomobil, je zelo velika verjetnost, da mu bo prihodnji Lexus LF zelo podoben.

Lexus LF-1 Limitless Concept ima drzen zunanji dizajn, ki je bil ustvarjen v sodelovanju med Lexusom in podjetjem CALTY Design Research iz Kalifornije. To isto podjetje se ukvarja tudi z oblikovanjem nove Toyote Supra. Kot je že v navadi, ima tudi tokratni koncept ogromna platišča, v velikosti 22 palcev. V primerjavi z Lexusom LF je koncept daljši in širši ter z občutno nižjo strešno linijo in manjšo medosno razdaljo. Dizajn konceptnega LF-1 je sila všečen in bilo bi dobrodošlo, da bi se kar največ teh linij ohranilo na serijskem modelu. Prednja maska in zadnji spojler bodeta v oči in zanimivo bo videti, ali bosta našla pot tudi do modela v serijski proizvodnji.

Tudi Lexus LF-1 ima minimalistično notranjost, kar ni pri konceptnih modeli nič nenavadnega. Pred voznikom je velik digitalni zaslon, ki mu podporo nudi še zaslon informacijsko-glasbenega sistema. Poleg tega je na voljo še več gumbov, občutljivih na dotik, s katerimi dostopamo do različnih funkcij. Na voljo imamo 4D navigacijski sistem, prednji sedeži pa imajo zadaj nameščene zaslone za zabavo potnikov v drugi vrsti avtomobila. O pogonskih sklopih Lexusa LF-1 Limitless ni veliko znanega, a naj bi imel možnost motorja na notranje zgorevanje, električnega motorja ali celo elektromotorja, ki energijo črpal iz vodikovih gorivnih celic.

PREBERITE ŠE: LEXUS LS+ CONCEPT: TEHNOLOŠKI BISER IZ PRIHODNOSTI

Galerija slik: Lexus LF-1 Limitless Concept

Lexus LF-1 Limitless ConceptOdpri galerijo
2019 Hyundai Veloster 2019 Hyundai Veloster: občutna prenova s povečanim športnim pridihom Nissan Xmotion Concept Nissan Xmotion Concept: med znanstveno fantastiko in spokojnostjo Mercedes-AMG CLS53 Mercedes-AMG 53: trije novi modeli bodo dobili tretma AMG 53 all-new-dacia-duster-embargo-300817-08h00-uk-1 Dacia Duster: prenova je še kako očitna · · · · ·