Lexus LF-1 Limitless Concept: je to nova generacija Lexusa LF?

Lexus LF-1 Limitless Concept
Zadnjič posodobljeno: :

Tretja generacija Lexusa LF je z nami že skoraj desetletje in že je napočil čas za njegovo zamenjavo. Čeprav je Lexus LF-1 Limitless še konceptni avtomobil, je zelo velika verjetnost, da mu bo prihodnji Lexus LF zelo podoben.

Lexus LF-1 Limitless Concept ima drzen zunanji dizajn, ki je bil ustvarjen v sodelovanju med Lexusom in podjetjem CALTY Design Research iz Kalifornije. To isto podjetje se ukvarja tudi z oblikovanjem nove Toyote Supra. Kot je že v navadi, ima tudi tokratni koncept ogromna platišča, v velikosti 22 palcev. V primerjavi z Lexusom LF je koncept daljši in širši ter z občutno nižjo strešno linijo in manjšo medosno razdaljo. Dizajn konceptnega LF-1 je sila všečen in bilo bi dobrodošlo, da bi se kar največ teh linij ohranilo na serijskem modelu. Prednja maska in zadnji spojler bodeta v oči in zanimivo bo videti, ali bosta našla pot tudi do modela v serijski proizvodnji.

https://youtu.be/PQ5FIuyBpKQ

Tudi Lexus LF-1 ima minimalistično notranjost, kar ni pri konceptnih modeli nič nenavadnega. Pred voznikom je velik digitalni zaslon, ki mu podporo nudi še zaslon informacijsko-glasbenega sistema. Poleg tega je na voljo še več gumbov, občutljivih na dotik, s katerimi dostopamo do različnih funkcij. Na voljo imamo 4D navigacijski sistem, prednji sedeži pa imajo zadaj nameščene zaslone za zabavo potnikov v drugi vrsti avtomobila. O pogonskih sklopih Lexusa LF-1 Limitless ni veliko znanega, a naj bi imel možnost motorja na notranje zgorevanje, električnega motorja ali celo elektromotorja, ki energijo črpal iz vodikovih gorivnih celic.

PREBERITE ŠE: LEXUS LS+ CONCEPT: TEHNOLOŠKI BISER IZ PRIHODNOSTI

Galerija slik: Lexus LF-1 Limitless Concept

Dodatne Informacije

Več informacij:
lexus.com

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
To je prihodnost mobilnosti: Amazonov Zoox je predstavil avtonomni Robotaxi