Katere knjige bi morali prebrati po mnenju Billa Gatesa in Marka Zuckerberga?

Ne glede na to, ali ju občudujete ali pa se z njima ne strinjate, morate priznati, da sta Bill Gates in Mark Zuckerberg v življenju relativno uspešna. S svojimi dosežki sta radikalno spremenila delovanje tako zahodnih kot tudi vzhodnih družb. V članku si lahko preberete, katere knjige bi morali prebrati po mnenju Billa Gatesa in Marka Zuckerberga. Morda vam pomagajo na poti do uresničevanja lastnih ciljev.

Katere knjige bi morali prebrati po mnenju Billa Gatesa in Marka Zuckerberga:

Creativity, Inc.: Overcoming the unseen forces that stand in the way of true inspiration – Ed Catmull

Zuckerbergova prva izbira je knjiga Eda Catmulla z nekoliko pretirano dolgim naslovom, vendar izjemno vsebino. Knjiga na primeru razvoja podjetja Pixar razlaga, na kakšen način lahko posamezniki sprostimo svojo ustvarjalnost ter tako žanjemo uspehe v podjetniškem svetu.

The Gene: An intimate history – Siddhartha Mukherjee

Bill Gates v branje priporoča knjigo o raziskovanju človeškega genoma. Knjiga zagotovo ni najlažje čtivo, vendar tistim, ki se je lotijo, obljublja polno skritih nagrad.

Knjiga o raziskovanju našega genskega materiala
Knjiga o raziskovanju našega genskega materiala

The better angels of our nature: Why violence has declined – Steven Pinker

Za Billa Gatesa je to ena izmed najpomembnejših knjig, ki jih je prebral v življenju. Knjiga pojasnjuje mehanizme, ki nam omogočajo, da je je naša družba vedno manj in manj nasilna.

Gang leader for a day: A rogue sociologist takes to the streets – Sudhir Venkatesh

Mladi sociolog Sudhir Venkatesh v knjigi opisuje obdobje svojega življenja, ki ga je preživel kot član tolpe v Chicagu. Zuckerberg to knjigo priporoča zato, ker bralcu omogoča poglobljen razvoj empatije.

Sapiens: Kratka zgodovina človeštva – Yuval Noah Harari

Kratka zgodovina človeštva je knjiga o razvoju naše vrste. Na zgolj 400 straneh Harari razloži, kako smo pristali tukaj, kjer smo.

PREBERITE ŠE: Knjige, s katerimi boste z lahkoto pridobili bralne navade

Sapiens je prevedena tudi v slovenščino
Sapiens je prevedena tudi v slovenščino

Shoe dog: A memoir by the creator of Nike – Phil Knight

Resnična zgodba ene od največjih znamk za športno opremo na svetu. Vse se je začelo leta 1962, ko si je Phil Knight od očeta izposodil 50 dolarjev in z njimi odprl podjetje, ki je pozneje zrastlo v več milijard vredno podjetje Nike.

Struktura znanstvenih revolucij – Thomas S. Kuhn

Zuckerberg pravi, da je ključno sporočila te knjige predvsem zavedanje, da imajo lahko nova pomembna znanstvena odkritja izjemen vpliv na družbeni napredek, ki ga je nujno usmerjati z etiko kot glavnim vodilom.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
6 izjemnih knjig, ki vas bodo zagotovo spodbudile k trajnostnemu življenju