LG V30
V zraku · tehnologija · pametni telefoni/mobilniki

Pravijo, da najboljše stvari vedno pridejo na koncu. In nekako ne morem iz svoje kože, ko LG V30 takoj potisnem med najboljše telefone leta 2017. In to popolnoma brez slabe vesti, saj so pri LG odkljukali prav vse postavke, ki jih mora imeti konkurent za prestol v prestižnem razredu vrhunskih pametnih telefonov.

Tako so pri LG zavihali rokave in najprej prisluhnili uporabnikom ter poskrbeli za vse tiste malenkosti, ki jih uporabniki tako zelo želijo od svojega telefona. Seveda so bogate izkušnje, ki so jih črpali iz modelov V20 in G6, pripomogle k temu, da je pri V30 vse tako, kot je treba. Tako ima telefon možnost povečave notranjega spomina z micro SD-kartico, omogoča brezžično in hkrati tudi hitro polnjenje. Je vodotesen po standardu IP68, kar pomeni, da pod vodo zdrži do 30 minut. Polni se prek vtiča USB-C, hkrati pa ostaja zvest »avdio« vtiču za slušalke in premore posebno tehnologijo zvoka, kot je pri pametnih telefonih še nismo doživeli. LG V30 bo tako všeč avdiofilom in tistim, ki od zvoka zahtevajo več. To so dosegli tudi s sodelovanjem s podjetjem Bang & Olufsen, ki pri kakovosti zvoka ničesar ne prepušča naključju. Baterija tokrat ni zamenljiva tako kot pri modelu V20, a zato zmore odličnih 3300 mAh.

Že ob prvem stiku s telefonom vam bo takoj jasno, da gre za vrhunski izdelek. Način izdelave telefona, ki je v celoti izdelan iz stekla, je tak kot pri nekaterih drugih proizvajalcih, a s pozornostjo do detajlov, ki zares preseneti. Osebno bi tako lep telefon težko oblekel v zaščito, ker ga je užitek gledati takšnega, kot so si ga zamislili oblikovalci pri LG.

Če navdušuje zunanja podoba telefona, se to isto navdušenje prenese tudi na delovanje Androida, ki kljub kopici razvitih orodji in dodatkov LG ostaja minimalističen ter izjemno intuitiven. Urnost telefona me je presenečala v dneh, ko sem ga uporabljal. Delno je za to soodgovoren Qualcomm Snapdragon 835 s podporo 4 GB sistemskega delovnega spomina. A ni vse le v tem. Zdi se, da je LG uspelo iz “sestavin”, ki jih uporabljajo vsi v industriji, narediti največ. Tudi zato, ker LG z izjemo procesorja večino telefona izdela sam z lastnim znanjem in tehnološkimi inovacijami.

In že smo pri zaslonu, v katerega so pri LG prenesli prav to svoje izjemno znanje in se zlahka kosa z najboljšimi ali celo zamenja »kralja na prestolu«. Zaslon ima razmerje stranic 18 : 9 pri velikosti 6 palcev s tehnologijo OLED in zaščito Corning Gorilla Glass 5. Tehnični podatki ne povedo nič o tem, kako resnično lepa je slika in kakšne so barve, čistost ter kontrastnost tega zaslona. To morate preprosto doživeti. Pogled na zaslon je fantastičen prav z vseh zornih kotov, kar je lahko velikokrat težava.

Najboljše sem seveda prihranil za konec in se skriva na zadnji strani novega LG V30. Dvojna kamera s 16 oz. 13 milijoni slikovnih točk omogoča preklapljanje med običajnim načinom zajema slika in širokokotnim. Slednji prav v načinu zajemanja videoposnetkov omogoča filmsko zajemanje slike na način, kot smo ga vajeni pri filmski produkciji, in ustvarjalcu omogoča neslutene možnosti izražanja. Je tudi eden od redkih telefonov, ki omogoča snemanje v načinu Cine Video Mode, ki omogoča zajemanje slike za nadaljnjo postprodukcijo. Kot vlogerja me je ta možnost novega LG V30 prepričala v celoti.

LG V30 je v mojih očeh telefon, s katerim so pri LG naredili prav vse tako, kot mora biti. Tudi zato si zasluži, da je na vašem seznamu na samem vrhu. Telefon, ki smo ga čakali celo leto 2017 in ga tudi dočakali prav na njegovem koncu. Kako že pravijo?! Najboljše stvari vedno pridejo na koncu.

Galerija slik: LG V30

LG V30Odpri galerijo

1000-500-citymagazine-cover Tudi Apple z zložljivim telefonom cover-telefoni To so mobilni telefoni naše mladosti – in priznaj si, da jih pogrešaš! razer-phone-usp-03 (1) Razer Phone: pametni telefon za ljubitelje igric LG-K7i LG K7i: prvi pametni telefon na svetu, ki odganja komarje ·