Ljubezen ima svojo mejo: njeno ime je DOSTOJANSTVO
V zraku · odnosi

Dostojanstvo je in vedno bo priznanje, da si vsak med nami zasluži najboljše. In nikoli si ne smemo dovoliti, da ga izgubimo zaradi kogarkoli!

Ljubezen bo vedno imela svojo mejo. In njeno ime je DOSTOJANSTVO – to spoštovanje, ki ga ljudje gojimo do sebe, ima visoko ceno, in nikoli ne bo sprejelo ljubezni, ki nas ne izpolnjuje in ne dela boljših ljudi.

Čilenski pesnik in diplomat Pablo Neruda je nekoč rekel, da je ljubezen kratka, a je težko pozabimo. In četudi je v njegovih besedah ogromno resnice, včasih ne obstaja boljše rešitve, kot da pozabimo na svoja čustva, da bi se naposled spomnili, kaj je zares vredno. Za ljubezen ne smemo rotiti, ponosa in dostojanstva pa ne smemo izgubiti!

Pogosto slišimo, da ego hrani naš ponos in duh našega dostojanstva. In ti dve dimenziji sta del našega čustvovanja, zato nas pogosto zmedeta. Ponos je človekov sovražnik, ki ga dobro poznamo in je povezan z našo ljubeznijo do nas samih. Vendar ta gre tudi korak naprej: je kot arhitekt, ki gradi zidove in tke bodečo žico v odnosih z drugimi ljudmi.
In četudi se na prvi poged zdi, da je ponos sinonim za močno osebnost, se ponavadi nekje v globini nas skriva izjemno nizko samospoštovanje. Slednje pa je ključno za to, da zaščitimo sebe, ne pa prizadenemo drugih.

  • V čustvenih odnosih moramo postaviti mejo. Nismo odgovorni za to, da odgovorimo na čisto vsako težavo našega partnerja, niti da ugasnemo le zato, da bi partner lahko sijal.
  • Ljubezen čutimo in jo gradimo vsak dan. Če ugotovimo, da v odnosu tega ni, nima smisla vztrajati. Ker čudež je le fikcija. Pogumno si tudi vi priznajte resnico, ker le tako se boste izognili situacijam, ki so lahko uničevalne.
  • Ljubezen ne sme biti slepa. Četudi nekateri branijo to idejo, si moramo zapomniti, da je veliko bolje, če nekomu ponudimo svoje srce, a pri tem ostanemo odprtih oči, velikega srca in močnega dostojanstva. Le tako bomo oblikovali dostojanstvene odnose, ki so vredni truda, ker bodo temeljili na spoštovanju, ne moči in igranju žrtev.

Dostojanstvo je in vedno bo priznanje, da si vsak med nami zasluži najboljše. Bolje je biti dostojanstveno sam, kot živeti v nepopolnem odnosu. In nikoli si ne smemo dovoliti, da ga izgubimo zaradi kogarkoli!

shutterstock_515556676 Huje od prešuštva: 12 stvari, ki lahko RESNO ogrozijo tvojo vezo ali zakon Si vedela? Ta priljubljena pijača pri ženskah POVEČA željo po seksu Si vedela? Ta priljubljena pijača pri ženskah POVEČA željo po seksu Ko se partner ne zmeni zate: če te NE posluša, ko govoriš z njim, POSKUSI S TEM Ko se partner ne zmeni zate: če te NE posluša, ko govoriš z njim, POSKUSI S TEM Iskreni in močni: 3 stavki, ki se jih bojimo izgovoriti v razmerju Iskreni in močni: 3 stavki, ki se jih bojimo izgovoriti v razmerju ·