Lufthansa Upcyling Collection: reciklirani deli letala so postali pohištvo in modni dodatki
V zraku · dizajn

Skrbi za okolje se je pridružil tudi nemški letalski prevoznik Lufthansa. Iz odpadnih delov letala so namreč ustvarili moderno pohištvo za dom in modne dodatke, projekt pa sliši na ime Lufthansa Upcyling Collection.

V iniciativo za ohranjanje Zemlje se je vključil tudi nemški letalski prevoznik Lufthansa – tako so zagnali projekt Lufthansa Upcyling Collection, v okviru katerega so izdelali pohištvo za dom in modne dodatke iz odsluženih letal, ki bi sicer romala na odlagališča smeti in se reciklirala več let.

Potem ko so letos “upokojili” letalo Lufthansa Airbus A340-600 D-AIHO, je letalska družba naročila oblikovalcem in strokovnjakom za recikliranje, da ponovno uporabijo izvirne materiale, iz teh pa so ti nato ustvarili mize za kavostenski bar, uro in okrasno skulpturo. Kolekcija vključuje tudi modne dodatke (torbe, uro, oznako za prtljago), narejene iz varnostnih kartic, prevlek s sedežev, odej, okenskih okvirjev, itd.

Kot pojasnjujejo pri podjetju, so kabine letal izdelane iz visokokakovostnih materialov, ki bi jih bilo škoda zavreči, saj so vzdržljivi in ponujajo priložnost, da se iz njih naredi edinstvene izdelke. Vsak kos ima namreč svojo zgodbo.

Cene izdelkov se začnejo pri 25 evrih, ki jih boste odšteli za oznako za prtljago, največ pa vas bo stala edinstvena “leteča” klubska mizica, ki stane 2999 evrov. Kolekcijo pohištva in dodatkov lahko kupite na njihovi uradni strani!

Galerija: Lufthansa Upcyling Collection

Lufthansa Upcyling CollectionOdpri galerijo
Top ideje za opremljanje študentske sobe: poceni in moderno Top ideje za opremljanje študentske sobe: poceni in moderno Anthénea: plavajoča luksuzna suita na vodi, ki je kot vesoljska ladja Anthénea: plavajoča luksuzna suita na vodi, ki je kot vesoljska ladja Kolo RE:CYCLE iz recikliranih kapsul Nespresso RE:CYCLE: švedsko kolo, izdelano iz 300 kavnih kapsul bobobark: ultimativna ženska torba, ki jo nosiš na 3 načine bobobark: ultimativna ženska torba, ki jo nosiš na 3 načine · ·