Lufthansa Upcyling Collection: pohištvo in modni dodatki iz recikliranega letala

Lufthansa Upcyling Collection: reciklirani deli letala so postali pohištvo in modni dodatki

Skrbi za okolje se je pridružil tudi nemški letalski prevoznik Lufthansa. Iz odpadnih delov letala so namreč ustvarili moderno pohištvo za dom in modne dodatke, projekt pa sliši na ime Lufthansa Upcyling Collection.

V iniciativo za ohranjanje Zemlje se je vključil tudi nemški letalski prevoznik Lufthansa – tako so zagnali projekt Lufthansa Upcyling Collection, v okviru katerega so izdelali pohištvo za dom in modne dodatke iz odsluženih letal, ki bi sicer romala na odlagališča smeti in se reciklirala več let.

Potem ko so letos “upokojili” letalo Lufthansa Airbus A340-600 D-AIHO, je letalska družba naročila oblikovalcem in strokovnjakom za recikliranje, da ponovno uporabijo izvirne materiale, iz teh pa so ti nato ustvarili mize za kavostenski bar, uro in okrasno skulpturo. Kolekcija vključuje tudi modne dodatke (torbe, uro, oznako za prtljago), narejene iz varnostnih kartic, prevlek s sedežev, odej, okenskih okvirjev, itd.

Kot pojasnjujejo pri podjetju, so kabine letal izdelane iz visokokakovostnih materialov, ki bi jih bilo škoda zavreči, saj so vzdržljivi in ponujajo priložnost, da se iz njih naredi edinstvene izdelke. Vsak kos ima namreč svojo zgodbo.

Cene izdelkov se začnejo pri 25 evrih, ki jih boste odšteli za oznako za prtljago, največ pa vas bo stala edinstvena “leteča” klubska mizica, ki stane 2999 evrov. Kolekcijo pohištva in dodatkov lahko kupite na njihovi uradni strani!

Galerija: Lufthansa Upcyling Collection

Dodatne Informacije

Več informacij:
worldshop.eu

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Uporabi ponovno: super ideje za reciklažo kartonskih škatel