LumiPod
Utrip mesta · arhitektura

Okrogle male hiške Lumipod s stekleno fasado, ki se zaenkrat bohotijo v francoskih Alpah, vabijo k neprimerljivemu doživetju narave!

Lumipod se osredotoča na tisto, kar je bistvenega pomena. Zato so hiške precej minimalistične ter ponujajo 180-stopinjski pogled. V premeru merijo le 5,45 metra, oblikovane pa so kot hotelska soba višjega razreda. Poleg spalnice imajo tako še stranišče in tuš. Uokrivljeno okno z drsnim sistemom pa gostom omogoča, da ga lahko kadarkoli odprejo in se tako dobesedno združijo z naravo!

Struktura Lumipoda je iz jekla, kar zagotavlja potrebno raven togosti, ki jo zahteva panoramsko okno. Zunanja stena je obložena z duglazijo (iglavec), ki je bila izrezana po japonski metodi, s pomočjo katere odganja insekte. Znotraj najdemo lahkoten hrast in merino volno, s katerima so izolirali notranjost ter ustvarili prijetno in toplo atmosfero. V Franciji izdelana hiška je sestavljena v dveh do treh dneh in je kot nalašč za vse, ki si želijo nekje v naravi postaviti “hotel”, ki bo ljudi povezal z naravo!

Galerija: Lumipod

Lumipod (Foto: Lumipod / ©Kévin Dolmaire)Odpri galerijo
basecabincover Base Cabin: eko mikro hiška na kolesih Casa Bautista (Foto: Onnis Luque/Casa Bautista) Casa Bautista: odmaknjena vila ob morju v Mehiki monolitcover Hiša v puščavi: monolit, ki se vije okoli naravne skale montazne hise 12 montažnih hiš, za katere si boš želel, da bi jih lahko TAKOJ kupil · ·