Lumipod: zastekljene kabine, postavljene v samo srce narave

Okrogle male hiške Lumipod s stekleno fasado, ki se zaenkrat bohotijo v francoskih Alpah, vabijo k neprimerljivemu doživetju narave!

Lumipod se osredotoča na tisto, kar je bistvenega pomena. Zato so hiške precej minimalistične ter ponujajo 180-stopinjski pogled. V premeru merijo le 5,45 metra, oblikovane pa so kot hotelska soba višjega razreda. Poleg spalnice imajo tako še stranišče in tuš. Uokrivljeno okno z drsnim sistemom pa gostom omogoča, da ga lahko kadarkoli odprejo in se tako dobesedno združijo z naravo!

Lumipod (Foto: Lumipod / ©Kévin Dolmaire)
Lumipod (Foto: Lumipod / ©Kévin Dolmaire)

Struktura Lumipoda je iz jekla, kar zagotavlja potrebno raven togosti, ki jo zahteva panoramsko okno. Zunanja stena je obložena z duglazijo (iglavec), ki je bila izrezana po japonski metodi, s pomočjo katere odganja insekte. Znotraj najdemo lahkoten hrast in merino volno, s katerima so izolirali notranjost ter ustvarili prijetno in toplo atmosfero. V Franciji izdelana hiška je sestavljena v dveh do treh dneh in je kot nalašč za vse, ki si želijo nekje v naravi postaviti “hotel”, ki bo ljudi povezal z naravo!

Galerija: Lumipod

Dodatne Informacije

Več informacij:
lumi-pod.com

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Ikea x Lego: Bygglek je modularna škatla za shranjevanje igrač