shutterstock_483126724
Utrip mesta · otroci

Mali SVET je izobraževalna platforma namenjena mladim mamicam in družinam za obdobje prvih let po rojstvu otroka. Vse vsebine so pripravljene v digitalni obliki in kot take dostopne 24/7. Na platformi je več kot 200 vsebin in več kot 180 minut video predavanj s praktičnimi prikazi.

Ekipa mali SVET je sestavljena iz mladih strokovnjakov z različnih področij medicine in strokovnjakov s področja tehnologije (Jure Kocman, dr.med, Iva Jurov, dr. med., Maruša Štefin, dr. med., Anej Kokovnik, dr. med.) Njihov cilj je, da mladim mamicam s skupnimi močmi omogočijo dostop do informacij za zdrav in varen razvoj otroka na razumljiv, moderen in enostaven način.

Trenutno so na voljo trije programi, in sicer:

  • mala PRVA POMOČ (spletni tečaj prve pomoči za dojenčke in otroke)
  • mali KORAKI (24-mesečni program, ki spremlja mamico in ji pomaga na petih področjih: zdrava prehrana, otrokov razvoj, zdravstvene teme, program vadbe za mamico in nasveti o negi in vzgoji)
  • mali PODCAST (tedenski intervjuji s strokovnjaki, ki odgovarjajo na pogosta vprašanja mamic)

Z izobraževalno platformo se ekipa zavzema za mlade družine in za dostop do strokovnih informacij na enem mestu. Zato so oblikovali programe, kjer pomagajo, svetujejo, učijo in vodijo mlade družine skozi najlepše obdobje. Uporabniki jih lahko uporabljajo večkrat na dan po pet minut ali pa si vzamejo eno uro časa in v miru pregledajo vsebine. S pomočjo platforme mali SVET imajo vsi možnost učenja in podpore na ključnih področjih mlade družine, ki pa si jih lahko razdelijo po svojih zmožnostih, omejitvah in željah.

shutterstock_561131611 Skrivalnice v gozdu in hitrostna poštevanka: do nove namizne igre s pomočjo papirja in škarij shutterstock_655329694 To so najboljše igre za otroke doma v času samoizolacije in karantene shutterstock_1013869084 Dajte otroku izkušnje, ne le igrač! jens-johnsson-DHJ71drt-ug-unsplash To so najlepša imena za otroke za 2020 ·