Maserati Ghibli Nerissimo
Utrip mesta · mobilno

Ima Ghibli ni novost. Ime po južnem vetru severnoafriških sipin si je Maserati prvič nadel že davnega leta 1966 in od tedaj doživel dve reinkarnaciji. Zdaj je njihova najmanjša limuzina dobila posebno različico Nerissimo (v italijanščini superlativ za besedo črn), ki bo na voljo le za izbrance.

Maserati Ghibli Nerissimo ni novi Ghibli, ampak posebna izdaja modela, ki ga je trizobi Maserati korenito prenovil leta 2013. Kot zajčja kri črna izdaja s posebnim paketom opreme je omejena na 450 primerkov (na voljo so tri izpeljanke, in sicer Ghibli, Ghibli S in Ghibli S Q4), italijanski proizvajalec športnih avtomobilov pa je potencialne kupce z njim prišel dražiti na avtomobilski salon v New Yorku, kamor se je te dni zgrnila avtomobilska smetana.

PREBERITE ŠE: Maserati Alfieri – tudi trizob preklaplja na elektriko

In kaj prinaša Maserati Ghibli Nerissimo? Celotno vozilo je odeto v vranje črno barvo, pod pokrovom pa se oglaša 3-litrski twin-turbo V6 motor, katerega moč na kolesa prenaša 8-stopenjski samodejni ZF-menjalnik. Ohranil je značilne poteze, Italijani pa ga bodo ponudili zgolj kupcem v Kanadi in Združenih državah Amerike. Posadili so ga na 20-palčna kolesa, črne usnjene sedeže pa zaključili z rdečimi šivi. Za drugo zvočno kuliso skrbi zvočni sistem Harman Kardon. Za Nerissima z najcenejšim paketom opreme (Ghibli) bo treba odšteti 73 tisoč evrov, za najdražjega (Ghibli S Q4) pa 81 tisočakov.

Galerija – Maserati Ghibli Nerissimo:

Maserati Ghibli NerissimoOdpri galerijo
Toyota FT-4X Concept Toyota FT-4X – igrivi terenec, v katerem ima vse dvojno funkcijo Bugatti 57T Concept Bugatti 57T Concept – Batman je že zastrigel z ušesi Aston Martin Vanquish S Red Arrow Aston Martin Vanquish S Red Arrow – Rdeča puščica na štirih kolesih Jeep Grand Cherokee Trackhawk Jeep Grand Cherokee Trackhawk – terenec s pospeškom superšportnikov · · · · ·