anas-kitchen-hp
Utrip mesta · kulinarika

Pa je končno po svoji kulinarični plati prepoznana tudi Slovenija. In kdo v Sloveniji ima Michelinove zvezdice? Michelinove zvezdice je v Sloveniji letos dobilo kar šest restavracij!

Na Ljubljanskem gradu so Michelinovi kritiki podelili zvezdice kar šestim slovenskim restavracijam, poleg tega pa so omenili še 37 slovenskih restavracij, ki jih bodo priporočali v svojem vodniku.

POMEN MICHELINOVIH ZVEZDIC

Ena zvezdica: visokokakovostna kulinarika, vredna postanka

Dve zvezdici: odlična kulinarika, vredna, da zanjo naredite dodaten ovinek ali dva

Tri zvezdice: izjemna kulinarika, vrenda posebnega potovanja

Kdo v Sloveniji ima Michelinove zvezdice?

Michelinove kritike je najbolj navdušila Hiša Franko, kjer deluje Ana Roš. Ta je namreč kot prva v regiji prejela kar dve kulinarični zvezdici, ki jih ima le 473 restavracij na svetu.

Pet restavracij v Sloveniji pa je dobilo po eno zvezdico, in to so:

So pa vrhunskim restavracijam in chefom v Sloveniji pri Michelinu podelili še posebno priznanje za trajnost v kulinariki. To so tiste restavracije, ki se zavzemajo za ohranjanje okolja ter so iznajdljivi pri uporabi trajnostnih praks pri vsakodnevnem delu.

Dobitniki posebnega priznanja so:

Priznanje Michelin plate za posebno kakovost hrane je prejelo 37 slovenskih restavracij, priznanje Bib Gourmand – za dobro razmerje med ceno in kakovostjo – pa devet slovenskih restavracij.

95439662_2689077597870327_556719768351014912_o Kvas Fala Slonček praznuje 100 let! 006 Odprta kuhna Odprta kuhna 2020 že drugi teden v juniju, po novem bo potekala dva dni! dvor jezersek-meni TR, Pozdrav iz kuhinje, foto Primoz Bregar Spomladanski Teden restavracij 2020 bo potekal junija jagode Tako pravilno očistiš jagode: če jih daš v slano vodo, iz jagod prilezejo male žuželke · ·