fbpx

Michelinove zvezdice v Sloveniji: zasijalo sedem zvezdic, Hiša Franko dobila kar dve

Pa je končno po svoji kulinarični plati prepoznana tudi Slovenija. In kdo v Sloveniji ima Michelinove zvezdice? Michelinove zvezdice je v Sloveniji letos dobilo kar šest restavracij!

Na Ljubljanskem gradu so Michelinovi kritiki podelili zvezdice kar šestim slovenskim restavracijam, poleg tega pa so omenili še 37 slovenskih restavracij, ki jih bodo priporočali v svojem vodniku.

POMEN MICHELINOVIH ZVEZDIC

Ena zvezdica: visokokakovostna kulinarika, vredna postanka

Dve zvezdici: odlična kulinarika, vredna, da zanjo naredite dodaten ovinek ali dva

Tri zvezdice: izjemna kulinarika, vrenda posebnega potovanja

Kdo v Sloveniji ima Michelinove zvezdice?

Michelinove kritike je najbolj navdušila Hiša Franko, kjer deluje Ana Roš. Ta je namreč kot prva v regiji prejela kar dve kulinarični zvezdici, ki jih ima le 473 restavracij na svetu.

Pet restavracij v Sloveniji pa je dobilo po eno zvezdico, in to so:

Michelinove kritike sta najbolj navdušili Hiša Franko in Ana Roš. (Foto: Hiša Franko)
Michelinove kritike sta najbolj navdušili Hiša Franko in Ana Roš. (Foto: Hiša Franko)

So pa vrhunskim restavracijam in chefom v Sloveniji pri Michelinu podelili še posebno priznanje za trajnost v kulinariki. To so tiste restavracije, ki se zavzemajo za ohranjanje okolja ter so iznajdljivi pri uporabi trajnostnih praks pri vsakodnevnem delu.

Dobitniki posebnega priznanja so:

Priznanje Michelin plate za posebno kakovost hrane je prejelo 37 slovenskih restavracij, priznanje Bib Gourmand – za dobro razmerje med ceno in kakovostjo – pa devet slovenskih restavracij.

Dodatne Informacije

Več informacij:
guide.michelin.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!