Sprintbeemer - motocikel za dirke v pospeševanju
Utrip mesta · mobilno

Nizek, dolg in aerodinamičen- tri potrebne lastnosti za ”drag bike”, motocikel za tekmovanja v pospeševanju. Vse tri najdemo pri Sprintbeemerju, ki so ga sestavili pri Lucky Cat Garage. Francoska ekipa ga je zgradila okoli prirejene šasije motorja BMW R50/2, poganja pa ga BMW-jev protibatni motor R100RS. Do konca so ga izpili pri Edelweiss Motorsport, za še malce več poleta pa so mu dodali nitro (NOS) pogon.

Da so ”drag bike” Sprintbeemer pri Lucky Cat Garage pripravili za dirke, so iz prvotne konstrukcije odstranili prednje vilic in jih nadomestili s tistimi iz BMW-jevega motocikla R75/5. Tudi sicer je ves motocikel narejen iz različnih delov, zaradi česar deluje, kot da so ga sestavili iz stvari, ki so jih našli ležati naokoli. Dizajn prednje aerodinamične obloge je delo Bennyja Robinsona, kreativnega direktorja Edwin Europe, zadaj pa mu poudarek daje starinska ”J.Lojevska” 18-colska M&H pnevmatika, ki si jo je obulo Moradovo kolo.

Svoje h garažnemu videzu dodata tank za gorivo za moped in ročno izdelan sedež iz aluminija. Poleg zanimivih in iz vseh vetrov zbranih delov ga krasi tudi duhovit napis ”Who needs 9 lives” (”Kdo rabi 9 življenje”).

PREBERITE ŠE: Alfa Romeo Spirito – futuristična študija motocikla, ki odseva italijansko tradicijo

Sprintbeemer pa ni bil narejen samo zato, da deluje lep na pogled. Dokaz je drugo mesto v retro kategoriji na dirki AMD World Championships of Custom Bike Building. ”Treniran” je za tekme na četrt in osmino milje.

Sprintbeemer - motocikel za dirke v pospeševanjuOdpri galerijo
BMW 3.0 CSL Hommage BMW 3.0 CSL Hommage – koncept v spomin na slovitega in brezčasnega predhodnika Smart JBL JBL Smart ForTwo – najmanjša koncertna dvorana na kolesih Novi Chevrolet Camaro Novi Chevrolet Camaro – ”pony” , ki si ga želijo odrasli Vodni čoln Wavekat P70 Wavekat P70 – vodni čoln, ki se ga vozi kot avto · · ·