Movember
Utrip mesta · svet po moško

Spet je tu Movember. November se je v luči ozaveščanja o moških boleznih preimenoval že enajstič zapored. Zaznamujejo ga brki in brade, popularizacija globalnega gibanja Movember pa je ta obrazna modna dodatka vrnila v popularno kulturo, da ju zdaj kar celo letos srečujemo na vsakem koraku, tudi na obrazih mladih.

V Movemberu si moški, gospodje in fantje skozi ves mesec puščajo brke in brado in s tem ozaveščajo o moških boleznih in preventivi, istočasno pa globalno gibanje Movember zbira dobrodelne prispevke za raziskave in preprečevanje moških bolezni (predvsem raka na prostati).

PREBERITE ŠE:

Poleg brk in brade pa Movember spremljajo tudi številni tematski izdelki in tukaj je nekaj najboljših, ki jih lahko naročite kar preko spleta:

Črno-bela dekoracijaOdpri galerijo
Chevall_press-1m Prvi slovenski izdelovalec ur Chevall Watches gre na Kickstarter rae-ambient Rædical – olje za brado – slovenska kolekcija olj za nego brade in brkov Brki in brada skozi čas. Kako so se moški brki in brada spreminjali skozi čas #evolucija 1 V Novem mestu odprli pravo brivnico Barber room by Edis · ·