Glasba: jesenska playlista po izboru našega uredništva

jesenska playlista

Brez glasbe ne gre niti jeseni. Odpadajoče listje, vse krajši dnevi, jutranja megla, večerni čaji, mehki šali in tople nogavice. Jesen je letni čas, ki ima kljub jutranji zaspanosti in mrzlih nočeh svoje čare. Za vas smo pripravili glasbeno playlisto po izboru našega uredništva, na kateri bo vsakdo našel nekaj zase. Za tiste minute, ko glasba jeseni najbolj prija: v avtu na poti v službo, med zastoji na mestnem avtobusu, med večernim tekom ali pa kar tako, za lepši dan.

Jesenska glasbena playlista ali glasba, za katero smo v našem uredništvu prepričani, da jo morate poslušati to jesen:

1. Beirut – Gibraltar

Ameriški band Beirut, ki je septembra po več kot štirih letih izdal nov album No No No, nikoli ne razočara. Njihova glasba nas spravi v dobro voljo tudi na dan, ko nam ne gre nič tako, kot bi moralo iti.

2. Florence + the Machine – Delilah

Florence + the Machine so letos po štirih letih izdali nov studijski album How Big, How Blue, How Beautiful. Mi smo navdušeni predvsem nad nekaj dni starim videospotom za pesem Delilah, ki se vam bo prepevala že po prvem poslušanju.

3. Adele – Hello

Poleg Beirutov in Florence se je letos po dolgem času na sceno vrnila tudi Adele in že takoj začela podirati rekorde. Hello je postal najbolj gledan glasbeni video v prvih 24 urah.

4. Sam Smith – Writing’s On The Wall

Soundtrack novega filma o Jamesu Bondu Spectre je klasično bondovski, in čeprav je imel Sam Smith težko nalogo naslediti Adelin Skyfall, mu je to dobro uspelo.

5. Ella Fitzgerald & Louis Armstrong – Autumn in New York

Ker je jesen čas nostalgije. In ker sta Ella in Louis večna.

6. Laibach – We Are Millions And Millions Are One

Tudi če niste bili nikoli oboževalci Laibachov, boste nad tem komadom pozitivno presenečeni. Pesem, ki bi bila zaradi enkratnega vokala Mine Špiler z lahkoto soundtrack Bondovega filma (je naključje, da se njihov zadnji album imenuje Spectre?), navdušuje tudi z videospotom.

7. Torul – Difficult to Kill

Alternativni electro pop band Torul vam morda ni znan, toda Difficult to Kill je pesem, katere ‘’sound’’ vas bo zasvojil – še posebej, ko boste izvedeli, da so njegovi ustvarjalci Slovenci.

8. The Weeknd – Can’t Feel My Face

Čeprav nam The Weeknd na začetku ni bil najbolj všeč, moramo priznati, da je komad Can’t Feel My Face preprosto nalezljiv. Njegovi plesni koraki v videospotu pa tudi.

9. MARA – The Hills (The Weeknd cover)

Slovenska pevka Mara Rogelja je konec septembra v svet poslala svojo izvedbo pesmi The Hills kot predokus njenega prihajajočega albuma 2.2 in z originalnim coverjem prijetno presenetila.

10. Alessia Cara – Here

Kanadska R&B-pevka italijanskih korenin je letos kljub rosnim 19 letom že izdala svoj prvi (precej uspešen) album, Here pa je pesem, ki vam preprosto zleze pod kožo.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
5 zanimivih dejstev, ki jih o skupini Måneskin zagotovo še niste vedeli