internet-wood-1
V zraku · tehnologija · gadgeti

Na Kickstarterju smo našli še en zanimiv projekt: japonsko interaktivno leseno letev Mui, ki jo je moč uporabiti namesto digitalnega zaslona za upravljanje pametnega doma. Japonci nas znova navdušujejo z naravnimi materiali.

Poleg pametnih zvočnikov s poslušajočimi digitalnimi pomočnicami in aplikacij na pametnih telefonih za krmiljenje naprav pametnega doma, je priporočljivo nekje na steni imeti še dobri stari na dotik občutljiv zaslon, ki je vedno na svojem mestu in ga ni mogoče nikamor odnesti.

Japonci pa imajo, podobno kot mi, raje naravne materiale, spomnimo se lesenega kolesa, očal in še nekaj lesenih izdelkov, za katere so naša podjetja zbrala potreben kapital na Kickstarterju, zato nas, Mui, na dotik občutljiv zaslon, preoblečen v les, ne preseneča.

Zaslon je precej preprost, ko se ga dotaknemo, prikaže nekaj možnosti, interakcija pa poteka, ko se s prsti dotaknemo površine ‘lesa’. Letev pa lahko služi za pošiljanje in prejemanje sporočil, preverjanje novic in vremenskih razmer ter nadzor nad pametnim domom. Lahko jo povežete tudi s telefonom.

Zanimiv se nam zdi izbor lesa, pa tudi, da ne gre le za v lesen okvir vgrajeno ‘tablico’. Oblikovalci trdijo, da je najmočnejši atribut, s katerim se lahko pohvali zaslon, ravno material, iz katerega je narejen, saj se poda k vsakem interierju.

Galerija slik – Mui

MuiOdpri galerijo

Decibullz Decibullz: slušalke, ki so narejene posebej za tvoja ušesa Analogue Mega Sg konzola Analogue Mega Sg: Segine videoigre na modernem televizorju USB USB-ključ Lexar varuje podatke z bralnikom prstnih odtisov Devialet Phantom Reactor: zvočnik s fantomskimi zvočnimi silami Devialet Phantom Reactor: zvočnik s fantomskimi zvočnimi silami · · · ·