fbpx

Mui: interaktivna lesena letev za upravljanje pametnega doma

Na Kickstarterju smo našli še en zanimiv projekt: japonsko interaktivno leseno letev Mui, ki jo je moč uporabiti namesto digitalnega zaslona za upravljanje pametnega doma. Japonci nas znova navdušujejo z naravnimi materiali.

Poleg pametnih zvočnikov s poslušajočimi digitalnimi pomočnicami in aplikacij na pametnih telefonih za krmiljenje naprav pametnega doma, je priporočljivo nekje na steni imeti še dobri stari na dotik občutljiv zaslon, ki je vedno na svojem mestu in ga ni mogoče nikamor odnesti.

Japonci pa imajo, podobno kot mi, raje naravne materiale, spomnimo se lesenega kolesa, očal in še nekaj lesenih izdelkov, za katere so naša podjetja zbrala potreben kapital na Kickstarterju, zato nas, Mui, na dotik občutljiv zaslon, preoblečen v les, ne preseneča.

Zaslon je precej preprost, ko se ga dotaknemo, prikaže nekaj možnosti, interakcija pa poteka, ko se s prsti dotaknemo površine ‘lesa’. Letev pa lahko služi za pošiljanje in prejemanje sporočil, preverjanje novic in vremenskih razmer ter nadzor nad pametnim domom. Lahko jo povežete tudi s telefonom.

Zanimiv se nam zdi izbor lesa, pa tudi, da ne gre le za v lesen okvir vgrajeno ‘tablico’. Oblikovalci trdijo, da je najmočnejši atribut, s katerim se lahko pohvali zaslon, ravno material, iz katerega je narejen, saj se poda k vsakem interierju.

Galerija slik – Mui

Dodatne Informacije

Več informacij:
mui.jp

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.