BlackBerry KeyOne
V zraku · tehnologija · pametni telefoni/mobilniki

BlackBerryja smo pokopali že tolikokrat, kot so pred dejansko smrtjo Fidela Castra. Toda BlackBerry se ne predaja, še naprej išče svoj prostor pod soncem (zdaj z njim srečo preizkuša kitajski proizvajalec elektronike TCL). Njegov zadnji poskus je pametni telefon BlackBerry KeyOne, ki od konkurence izstopa s fizično tipkovnico. Aluminijasti telefon je izdelan z namenom, da se ga upravlja z eno roko, kajti filozofija BlackBerryja je, da, če morate odložiti skodelico kave, da uporabljate svoj telefon, je z njim nekaj narobe.

Atraktivni pametni telefon BlackBerry KeyOne, ki ga je podjetje TCL pripeljalo na barcelonski sejem zabavne mobilne tehnologije MWC 2017, ima popolne dimenzije za upravljanje z eno roko. Poleg 4,5-palčnega zaslona na dotik ločljivosti 1620 x 1080 slikovnih točk (433 PPI) ima tudi fizično  tipkovnico qwerty s številnimi dodatnimi funkcijami. Na tipki za presledek se nahaja izjemno odziven bralnik prstnih odtisov, podrsavanje po tipkah omogoča pomikanje med meniji, ponuja pa tudi prek 50 bližnjic.

PREBERITE ŠE: BlackBerry DTEK50 – najbolj varen pametni telefon na svetu?

Poganja ga učinkovit in hkrati ekonomičen osemjedrni procesor Qualcomm Snapdragon 625, ki je ”nežen” do baterije s 3505 mAh, kar zagotavlja dovolj energije za cel dan, pa če telefon še toliko uporabljate. Ponaša se s 3 GB sistemskega pomnilnika in 32 GB prostora za shranjevanje podatkov, ki ga je s spominsko kartico microSD moč razširiti na 2 TB. Na njem deluje operacijski sistem Android 7.1. Na hrbtni strani so vanj vgradili fotoaparat z ločljivostjo 12 milijonov slikovnih točk s Sonyjevim senzorjem IMX 378 (istega uporablja Googlov Pixel), spredaj pa kamero ločljivosti 8 MP in bliskavico. BlackBerry KeyOne definitivno ni za vsakogar, je pa za vse tiste, ki želijo imeti telefon, ki ni enak drugim.

Galerija – pametni telefon BlackBerry KeyOne:

BlackBerry KeyOneOdpri galerijo

Nova Nokia 3310 MWC 2017: nova Nokia 3310 – z moderno preobleko in kačo! Pametni telefon Huawei P10 MWC 2017: Pametni telefon Huawei P10 – P9 z nekaj iPhona v sebi Rdeči iPhone Tako bo videti rdeči iPhone 7 in rdeči iPhone SE Samsung Galaxy S8 To je novi Samsung Galaxy S8 · · · · · ·