fbpx

MWC 2017: BlackBerry KeyOne – pametni telefon, ki trike stresa iz rokava, ups, tipkovnice

BlackBerry KeyOne

BlackBerryja smo pokopali že tolikokrat, kot so pred dejansko smrtjo Fidela Castra. Toda BlackBerry se ne predaja, še naprej išče svoj prostor pod soncem (zdaj z njim srečo preizkuša kitajski proizvajalec elektronike TCL). Njegov zadnji poskus je pametni telefon BlackBerry KeyOne, ki od konkurence izstopa s fizično tipkovnico. Aluminijasti telefon je izdelan z namenom, da se ga upravlja z eno roko, kajti filozofija BlackBerryja je, da, če morate odložiti skodelico kave, da uporabljate svoj telefon, je z njim nekaj narobe.

Atraktivni pametni telefon BlackBerry KeyOne, ki ga je podjetje TCL pripeljalo na barcelonski sejem zabavne mobilne tehnologije MWC 2017, ima popolne dimenzije za upravljanje z eno roko. Poleg 4,5-palčnega zaslona na dotik ločljivosti 1620 x 1080 slikovnih točk (433 PPI) ima tudi fizično  tipkovnico qwerty s številnimi dodatnimi funkcijami. Na tipki za presledek se nahaja izjemno odziven bralnik prstnih odtisov, podrsavanje po tipkah omogoča pomikanje med meniji, ponuja pa tudi prek 50 bližnjic.

PREBERITE ŠE: BlackBerry DTEK50 – najbolj varen pametni telefon na svetu?


Poganja ga učinkovit in hkrati ekonomičen osemjedrni procesor Qualcomm Snapdragon 625, ki je ”nežen” do baterije s 3505 mAh, kar zagotavlja dovolj energije za cel dan, pa če telefon še toliko uporabljate. Ponaša se s 3 GB sistemskega pomnilnika in 32 GB prostora za shranjevanje podatkov, ki ga je s spominsko kartico microSD moč razširiti na 2 TB. Na njem deluje operacijski sistem Android 7.1. Na hrbtni strani so vanj vgradili fotoaparat z ločljivostjo 12 milijonov slikovnih točk s Sonyjevim senzorjem IMX 378 (istega uporablja Googlov Pixel), spredaj pa kamero ločljivosti 8 MP in bliskavico. BlackBerry KeyOne definitivno ni za vsakogar, je pa za vse tiste, ki želijo imeti telefon, ki ni enak drugim.

Galerija – pametni telefon BlackBerry KeyOne:

Dodatne Informacije

Več informacij:
blackberry.com

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.