Ford Autolivery
Utrip mesta · mobilno

So klasični dostavi pošiljk šteti dnevi? Tu so droni, tu so avtonomna vozila. Ko vse skupaj združimo, je človek res odveč. To je ugotovil tudi Ford, ki je na sejem mobilne telefonije MWC 2017 pripeljal študijo avtonomnega dostavnika Ford Autolivery, opremljenega z droni.

Ford je na kongresu mobilne telefoni v Barceloni MWC 2017 predstavila svojo vizijo dostavnih vozil prihodnosti. Ford Autolivery je avtonomni dostavnik, ki v zaključni fazi pakete in druge vrste pošiljk dostavi z dronom.

PREBERITE ŠE: City of Tomorrow – tako bo videti promet v bližnji prihodnosti

Tovrsten način dostave sovpada s Fordovo vizijo ”mesta jutrišnjega dne” (City of Tomorrow), s katero želi Ford izboljšati mobilnost in povečati varnost v urbanih okoljih. Ford Autolivery – nastal je v okviru projekta Last Mile Mobility Challenge – je električno gnano lahko gospodarsko vozilo za dostavo in prevzemanje pošiljk v urbanih okoljih.

Drone zadolži, ko vozilo ne more pripeljati do vrat naročnika. Prav ”zadnjih 15 metrov” za inženirje predstavlja največji izziv, saj je ta del najtežje avtomatizirati. Kurirja za 21. stoletje je nedavno predstavil tudi Mercedes. O njem si lahko več preberete tu.

Galerija – Ford Autolivery:

Ford AutoliveryOdpri galerijo
DS7 Crossback DS7 Crossback – salonski SUV s posluhom za detajle Renault Alpine A110 (2017) Novi Renault Alpine A110 (2017): reinkarnacija dirkaške legende Hyundai i30 Novi Hyundai i30: vsem všečen – slovenska predstavitev Peugeot Instinct MWC 2017: Peugeot Instinct – umetna inteligenca za volanom · · · · · · ·