HOLOLENS-2
V zraku · tehnologija · gadgeti

Microsoft je na svetovnem kongresu mobilne telefonije predstavil očala združene resničnosti Microsoft HoloLens 2.

Microsoft HoloLens 2  niso očala navidezne resničnosti, namesto tega v okolico, ki jo vidimo skoznje, umestijo narisane (umetne) predmete – holograme, kot so jih imenovali pri Microsoftu. Pomembno pa je tudi, da je vsa potrebna procesorska moč v očalih in ne v računalniku. Na videz so očala nove različice podobna prvi (le da so ta primerna za poslovno rabo), trdijo pa, da so lažja, zato jih je udobneje imeti na glavi tudi dlje časa in imajo dvakrat širši vidni kot.  Edino, kar se ni spremenilo, je cena. Na voljo bodo namreč še letos po preračunani ceni brez davka 3.100 evrov.

V drugi različici očal je izboljšano večino lastnosti. Tipala, ki sledijo premikanju uporabnika, njegovih rok in predmetov v okolic, so tako natančna, da se lahko ta dotakne holograma. Zasloni niso običajni, temveč gre za mikroelektromehanični sistem (MEMS) oziroma laser in sistem ogledal, ki pred očesom “ustvarijo” sliko, kot bi bil tam zaslon razločljivosti 2K. Uradni podatek o ločljivosti je zato 47 pik na stopinjo vida. Delovanje očala podpira procesor ARM, imajo tudi tipalo za sledenje premikanju očes, zvočnike ter naprej obrnjeno kamero ločljivosti 8 MP.


Canon EOS RP Fotoaparat Canon EOS RP: kakovost, popolna za amaterje Wacom Pro Pen Slim: pametno pero, ki prepreči bolečine med pisanjem. Pero Wacom Pro Pen Slim: brez bolečin med pisanjem Peeqo: robotek, ki govori v jeziku GIFov in videov Peeqo: robotek, ki govori v jeziku gifov in videov LoveSync: gumb, s katerim pozoveš partnerja na igrice pod rjuhami LoveSync: gumb, s katerim pozoveš partnerja na igrice pod rjuhami · ·