mascherina-face-id-1581941858393.png-- copy
V zraku · dizajn · Koronavirus

Kirurške maske N59 so bile zasnovane tako, da delujejo tudi s tehnologijo prepoznavanja obraza (Face ID), saj nanje po naročilu natisnejo vaš obraz.

Kirurške maske so trenutno “hit”, pa ne zato, ker bi jih na modno pisto ali na ulice postavil kakšen modni oblikovalec, ampak ker pomagajo varovati pred okužbo s koronavirusom in drugimi virusnimi obolenji. In ker takšna maska na obrazu pogosto otežuje biometrično odklepanje vaše naprave, si je oblikovalec Danielle Baskin zamislil “Face ID” masko N95, ki je odlična alternativa. Tisti, ki so jo želijo imeti, bodo morali prek namenske spletne aplikacije naložiti fotografijo svojega obraza. Ta bo nato “izdelala” masko, ki jo morate preveriti, in sicer tako, da jo “digitalno pomerite”. S tem lahko še vedno popravite morebitne napake. Nato vam bodo masko brez izkrivljanja natisnili.

Barve, ki jih bodo uporabili pri tisku, naj bi bile nestrupene in naj ne bi vplivale na naše dihalne poti, kar pomeni, da se bo lahko maska uporabljala za vsakdanje življenje. Trenutno se lahko vpišete v čakalno vrsto (točnega datuma izdaje maske še ni). Cena takšne maske naj bi bila okoli 37 evrov.

Baskin si je masko zamislil kot alternativo naprednejšim tehnologijam na področju prepoznavanja obraza, ki jih trenutno razvijajo. Ena izmed takšnih je tehnologija, ki naj bi prepoznala obraz človeka kar pod navadno masko.


Bellevue Living - nova soseska v Ljubljani Bellevue Living: so to najlepša stanovanja v Ljubljani 4lhmQmarAfccHF1575988911 Luksuzne smuči Bomber x Bentley s 24-karatnim zlatom OMA Ironic zvočniki Zvočniki OMA Ironic: ko zvok sreča industrijski dizajn vulgaris_landskape-web-1024x576 Vulgaris Woodcut: slovensko minimalistično “poredno” pohištvo ·