Pagani Imola: avtomobil, ki je “čisto nor” celo po standardih Paganija

Pagani Imola

Paganijeva najnovejša izpeljanka hiperšportnega avtomobila Zonda nosi ime Imola. Ime seveda izhaja iz enega izmed najbolj poznanih italijanskih dirkališč, na katerem je najnovejši Pagani med testiranjem prevozil več kot 16.000 kilometrov.

Pagani Imola se v veliki meri nanaša na model Huayra, s kateri si deli večino aerodinamičnih dodatkov in inženirskih rešitev. Tudi v primeru Imole so pogon priskrbeli pri Mercedesu. Njihov 6,0-litrski V 12-valjnik priskrbi kar 827 konjskih moči in ogromnih 1.100 Nm navora. Če k temu dodamo še popolnoma novo aktivno vzmetenje, elektronsko nadzorovane zapore diferencialov in celoten prenos moči na zadnji kolesni par, bomo potrebovali še posebne pnevmatike Pirelli Trofeo R in naravnost nore aerodinamične dodatke, ki bodo poskrbeli, da bo avtomobil ostal “prilepljen” na asfalt. Pri Imoli so šli celo tako daleč, da je nanos barve za kar 4,9 kilograme lažji od nanosa barve na kateremkoli drugem avtomobilu, ki prihaja iz tovarne Pagani.

Kot je že v navadi pri omejenih serijah avtomobilov, je tudi vseh 5 Pagani Imol že razprodanih. In to kljub visoki ceni, ki znaša nič manj kot 5 milijonov evrov. Pagani Imola bo sicer predstavljen tudi na letošnjem avtomobilskem salonu v Ženevi.

Galerija: Pagani Imola

Dodatne Informacije

Več informacij:
pagani.com

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Nova Škoda Octavia Scout: priljubljeni družinski 4×4 karavan