g-pte69-2017-0191
Kulturni izbor · film

V Los Angelesu so že 69. podelili nagrade emmy za televizijske dosežke. Absolutna zmagovalka večera je serija Deklina zgodba, ki je prejela kar pet emmyjev. Kdo je še slavil na televizijskih oskarjih, podelitvi nagrad emmy 2017?

Podeljene so nagrade emmy 2017. Najprestižnejše televizijske nagrade so podelili že 69., gostitelj večera pa je bil komik Stephen Colbert.

Kdo so zmagovalci emmyjev 2017?

Nesporna zmagovalka je prav gotovo serija Deklina zgodba (Handmaid’s Tale), ki so jo nagradili s petimi emmyji. Emmyja za najboljšo glavno vlogo je prejela Elisabeth Moss, Ann Down pa nagrado za najboljšo stransko vlogo. Deklina zgodba je dobila emmyja še za najboljšo dramsko serijo, scenarij in režijo.
Najboljši igralec v tej kategoriji je Sterling K. Brown (This is Us).

Najboljša miniserija tega leta je Majhne laži (Big little lies), ki je prav tako prejela emmyja za režijo. Svoj delež so dodali še Nicole Kidman, ki je postala najboljša igralka v miniseriji, najboljši stranski igralec Alexander Skarsgard in najboljša stranska igralka Laura Dern.

Emmyja za najboljšo varietejsko oddajo je prejela ekipa oddaje Saturday Night Live, v kategoriji komedije sta bila za glavno moško in žensko stransko vlogo nagrajena Alec Baldwin in Kate McKinnon, kot gostujoča igralca pa sta slavila Melissa McCarthy in Dave Chappelle.
Najboljši igralec v kategoriji komedije je Donald Glover (Atlanta), najboljša igralka pa Julia Louis-Dreyfus iz letošnje zmagovalke v kategoriji komedije Podpredsednica (Veep). Celoten seznam zmagovalcev si lahko ogledate tukaj.


KINGSMAN: THE GOLDEN CIRCLE Nagradna igra: podarjamo vstopnice za Men’s Night v Cineplexxu red_sparrow__official_trailer_20th_century_fox-h_2017_0 Filmski napovednik: Rdeči vrabec (2018) BACK TO THE FUTURE – Movie Memorabilia Auction Movie Memorabilia Auction: najbolj nenavadna dražba za ljubitelje filmov three-billboards-outside-ebbing-missouri 5 vrhuncev beneškega filmskega festivala, ki jih komaj čakamo! · · · · · ·