fbpx

Domena Google.com je stara 20 let in tako je bil videti spletni velikan na prvi dan

Google.com je bil registriran pred 20 leti in nekaj dnevi, 15. septembra 1997, po podatkih organizacije ICANN, ki ureja domenska imena in z njimi povezanimi registracijami domen. A ni zaživel takrat, ampak šele leto pozneje, in sicer 27. septembra 1998. Si predstavljate sodobni svet brez Googla?

Google je star dobrih 19 let, a enega od največjih mejnikov predstavlja prav datum registracije domene Google, ki je uradno 15. september 1997. Poznati je treba, da je Google od takrat postal tako nepogrešljiv za uporabo interneta kot internet sam. Skozi čas se je spreminjal, a hkrati ostajal zelo podoben osnovni različici spletnega mesta, ki se je skozi leta sicer izjemno spreminjala, a vseeno ostala zvesta osnovni preprostosti prve različice.

Google zgodovina – dokumentarni film


Tako so ostale enake primarne barve v logotipu in čisto, belo ozadje. Skorajda vse ostalo pa je bilo posodobljeno in izboljšano, tako kot pri vseh spletnih straneh, ki se vseskozi posodabljajo.

Googlova domača stran 27. septembra 1998 – dan, ko se je na spletu prvič pojavil največji spletni velikan:

Google spletna stran - 1998
Google spletna stran – 1998

Dodatne Informacije

Več informacij:
google.com

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.