fbpx

Nagrade emmy 2017: zmagovalci 69. podelitve televizijskih oskarjev

V Los Angelesu so že 69. podelili nagrade emmy za televizijske dosežke. Absolutna zmagovalka večera je serija Deklina zgodba, ki je prejela kar pet emmyjev. Kdo je še slavil na televizijskih oskarjih, podelitvi nagrad emmy 2017?

Podeljene so nagrade emmy 2017. Najprestižnejše televizijske nagrade so podelili že 69., gostitelj večera pa je bil komik Stephen Colbert.

Voditelj Stephen Colbert
Voditelj Stephen Colbert

Kdo so zmagovalci emmyjev 2017?

Nesporna zmagovalka je prav gotovo serija Deklina zgodba (Handmaid’s Tale), ki so jo nagradili s petimi emmyji. Emmyja za najboljšo glavno vlogo je prejela Elisabeth Moss, Ann Down pa nagrado za najboljšo stransko vlogo. Deklina zgodba je dobila emmyja še za najboljšo dramsko serijo, scenarij in režijo.
Najboljši igralec v tej kategoriji je Sterling K. Brown (This is Us).


Najboljša miniserija tega leta je Majhne laži (Big little lies), ki je prav tako prejela emmyja za režijo. Svoj delež so dodali še Nicole Kidman, ki je postala najboljša igralka v miniseriji, najboljši stranski igralec Alexander Skarsgard in najboljša stranska igralka Laura Dern.

V kategoriji miniserije je žirijo prepričala serija Male laži (Big little lies).
V kategoriji miniserij je žirijo prepričala serija Male laži (Big little lies).

Emmyja za najboljšo varietejsko oddajo je prejela ekipa oddaje Saturday Night Live, v kategoriji komedije sta bila za glavno moško in žensko stransko vlogo nagrajena Alec Baldwin in Kate McKinnon, kot gostujoča igralca pa sta slavila Melissa McCarthy in Dave Chappelle.
Najboljši igralec v kategoriji komedije je Donald Glover (Atlanta), najboljša igralka pa Julia Louis-Dreyfus iz letošnje zmagovalke v kategoriji komedije Podpredsednica (Veep). Celoten seznam zmagovalcev si lahko ogledate tukaj.

Dodatne Informacije

Več informacij:
emmys.com

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.