woman-grocery-shopping-using-smartphone-web
V zraku · tehnologija

Dogajanje na področju pametnih telefonov je živahno kot na ljubljanski tržnici v soboto dopoldne. A živahno je tudi pod ”mravljiščem”. Tam mrgoli prometa, predvsem na področju aplikacij, kar jih je še dodatno potegnilo v naša življenja. Postale so pomembno orodje v našem vsakdanu in nam med drugim pomagajo tudi pri nakupovanju. Poglejmo, katere so najbolj ”marljive” pri tem?

Spletno nakupovanje je z nami že lep čas. A če se zasloni menjajo, e-tržica ostaja. Veliko stvari se namreč več ne zgodi na računalniških monitorjih, ampak na pametnih telefonih, ki so postali naši zvesti spremljevalci, kot ključ(k)i in denarnice. Zavoljo aplikacij so postali vir zabave, del posla, pa tudi vsakdanjih opravil, kot je nakupovanje. In ker ne gre tako brez telefonov, kot tudi ne brez nakupov, si je težko predstavljati boljšo kombinacijo. Za vas smo zato izbrali najbolj priljubljene mobilne aplikacije za nakupovanje pri nas.

Moje Kartice

Kartice že dolgo niso več samo plastični denar. S pojavom kartic zvestobe in ugodnosti so naše denarnice postale debele kot od banke vogel, a s pravo dieto, torej z aplikacijo Moje Kartice, jo lahko spet spravite v normalne okvire, saj vam omogoča, da vse kartice s črtno kodo pretopite v digitalno obliko na pametnem telefonu. Ne samo, da bodo vedno z vami in ne v kakšnem predalu, ko boste na blagajni, digitalizacija omogoča, da jo lahko uporablja cela družina brez da si jo podajate.
Za naprave s sistemom iOS
Za naprave s sistemom Android

Barcode scanner

Aplikacija Barcode scanner je, kar pove že samo ime, skener kod artiklov, QR kod (z URL povezavo), telefonskih številk, kontaktnih informacij, ipd. Ob zagonu aplikacije pametni telefon postane skener, ki se najbolje obnese pri QR kodah in vas običajno direktno preusmeri v spletno trgovino ogledanega izdelka.
Za naprave s sistemom Android

Izvor

Prodajna živila so podvržena strogemu nadzoru, toda marsikdo je do deklaracij skeptičen. Preverjanje izvora izdelka je tako visoko na spisku marsikaterega, ki se odpravi v trgovino s hrano (z ali brez spiska). Dvome med deklaracijo in resnico razčisti aplikacija Izvor, ki omogoča, da v parih klikih preverite poreklo. Vse kar morate storiti je, da skenirate črtno kodo ali vnesete rok trajanja izdelka, s čimer boste pridobili dodatne informacije, ki bodo potrdile ali ovrgle vaš skepso.
Za naprave s sistemom iOS
Za naprave s sistemom Android

AliExpress

Svet je globalna vas in AliExpress je živ dokaz. Vaša izbira že dolgo ni omejena na BTC, namreč cel svet je vaša trgovina. V tej spletni trgovini se nahaja preko 100 milijonov izdelkov, ki so razporejeni v več sto kategorij, kjer lahko sklenemo najboljše kupčije. Popust imajo na jeziku tako pogosto kot mi v rokah pametni telefon, poleg tega pa obljubljajo brezplačno dostavo za več kot 75% izdelkov.
Za naprave s sistemom iOS
Za naprave s sistemom Android

Ebay

Podobno kot AliExpress, je tudi nam medijsko bolj poznani Ebay vstopnica na največji trg, kjer je ni stvari, ki je ne bi našli. Spletna trgovina, ki je zaslovela z dražbami, omogoča ne samo nakup, pač pa tudi prodajo izdelkov, udeležbo na dražbi, ponuja celo reklamacije.
Za naprave s sistemom iOS
Za naprave s sistemom Android

Katalogi

Reklamna ”solata”, ki se nam dnevno nabira v nabiralniku je nekaj, kar marsikdo ne mara, čeprav je dejansko lahko zelo koristna. Raste kot plevel in zato v tej obliki marsikoga odbije. Zato so se trgovci prilagodili času in danes letake ipd. najdete tudi v digitalnih oblikah. A brskanje po posameznih spletni straneh je enako zoprno kot prebiranje ”solate”. Zato je tu aplikacija Katalogi, ki vse zbira na kupu in omogoča enostaven pregled aktualnih promocijskih katalogov naših trgovcev na enem mestu.
Za naprave s sistemom Android


bond-gadgets10-990x500 James Bond: 12 njegovih genialnih igračk van-6 Kolesarska steza z navdihom Van Goghove Zvezdne noči bigstock-Walking-Thru-Airport-Terminal-5253723 AILO – ko se pametni telefon spremeni v letališkega vodiča, ki je tudi slovenskih korenin Philae_on_the_comet_back_view_2k Evropski vesoljski agenciji uspel zgodovinski prvi pristanek na kometu #ESA ·