fbpx

8 najboljših aplikacij za urejanje fotografij: kako narediti popolno fotografijo s telefonom?

Foto: envato
Zadnjič posodobljeno: :

Vsak dan se na družbenih omrežjih deli na milijone fotografij. Zbiranje všečkov se je mnogim spremenilo v najljubšo igro, fotografiranje pa veliko več kot le ujet trenutek. Da bi bila vsaka fotografija, ki jo delimo s prijatelji in sledilci, videti kar se da dobro, marsikdo poseže po različnih aplikacijah, s pkaterimi lahko uredil želeno fotografijo. Ne glede na to, ali gre za ulični prizor ali popotniško pokrajino, lepo urejen krožnik s hrano ali priljubljen selfie, vsi si želimo, da je naša objavljena fotografija videti popolna.

V trgovini iStore ali Google Play je na voljo na desetine različnih aplikacij, ki bodo z malo vaje in vztrajnosti zlahka odstranile vsako napako na fotografiji, preden jo objavite. Spodaj vam predstavljamo osem najboljših in najbolj priljubljenih aplikacij za urejanje fotografij.

Snapseed

Aplikacija Snapseed je tista, ki poleg enostavnih orodij in tehnik za urejanje fotografij, kot so prilagajanje svetlobe, kontrasta, osvetlitve in podobnih funkcij, na zaslon pametnega telefona prinaša možnost naprednega in podrobnega urejanja vsake komponente vaše fotografije. Aplikacija poleg enostavnih in dovršenih orodij vsebuje tudi številne filtre, ki bodo z enim klikom uredili vašo fotografijo in poudarili želeno vzdušje.

VSCO

Med množico aplikacij za urejanje fotografij VSCO izstopa kot kombinacija programa za urejanje in platforme, podobne portfelju, kjer lahko delite svoje urejene fotografije. Čeprav je VSCO podoben Instagramu, je razlika v tem, da je portfelj, ki ga lahko ustvarite na svojem profilu, brez funkcij družbenega omrežja. Čeprav je še vedno podobna kateri koli drugi aplikaciji za urejanje fotografij, so VSCO in njeni uporabniki osredotočeni na fotografijo kot obliko umetnosti.

Adobe Lightroom

Adobe Lightroom je ena izmed najbolj znanih aplikacij za urejanje fotografij in videa. Mnogi pa neupravičeno menijo, da gre za kompleksno orodje, namenjeno izključno profesionalcem v fotografiji in oblikovanju. Glavne funkcije aplikacije so zelo enostavne za obvladovanje, njen dostopen uporabniški vmesnik pa veliko prispeva k priljubljenosti aplikacije. Eden od razlogov, zakaj imajo uporabniki tako radi Lightroom, so njegova enostavna orodja, ki lahko prilagodijo barvo, osvetlitev in globino fotografij. Prav tako ponujena orodja omogočajo izpopolnitev določenih področij fotografije. Aplikacija ponuja tudi številne prednastavitve, s katerimi lahko še izboljšate razpoloženje svojih fotografij.

Pixlr

Pixlr je ena najboljših aplikacij za urejanje fotografij za amaterske fotografe, ki želijo fotografijo samo dodelati in ji dodati odlične učinke ter jo nato deliti na vseh družbenih omrežjih, ki jih imajo v telefonu. Intuitivni vmesnik je enostaven za obvladovanje, tako da se lahko takoj začnete zabavati z igranjem s svojimi fotografijami.

PicsArt

PicsArt združuje skupnost z uporabniku prijazno aplikacijo za urejanje fotografij za zabavno in ustvarjalno izkušnjo brez veliko težav. Medtem ko brezplačna aplikacija vsebuje oglase, ki se pojavljajo med urejanjem, lahko tudi tisti, ki se prvič srečujete z urejanjem fotografij, dostopajo do vseh osnovnih orodij, medtem ko uživajo v nalepkah, predlogah za kolaž in besedilnih funkcijah. Če vaše zanimanje za fotografijo zajema tudi skupno rabo vsakdanjih trenutkov z družino, vam lahko funkcionalna orodja PicsArt pomagajo pri manjših popravkih in prilagoditvah vaših fotografij.

Lensa

Poleg standardnih filtrov in orodij, ki jih ima večina aplikacij za urejanje fotografij ima Lensa trendovske učinke in orodje za prilagajanje, ki omogoča ločeno urejanje ospredja in ozadja fotografije.

Tezza

​Tezza, aplikacija za urejanje fotografij in videoposnetkov, je vse na enem mestu za ustvarjanje čudovite vsebine. Vsaka funkcija je zasnovana tako, da doseže estetiko vaših sanj. Aplikacija je znana po velikem številu zanimivih filtrov, ki so na voljo v najrazličnejših slogih. Zato ne preseneča podatek, da gre za aplikacijo, ki jo številni znani vplivneži uvrščajo med svoje najljubše.

Air Brush

Ta aplikacija je posebej zasnovana za preprosto retuširanje fotografij. To je odlično orodje za prikrivanje manjših napak in odstranjevanje neželenih podrobnosti.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.