Najboljše slovenske komedije v 21. stoletju, ki so resnično vredne ogleda
Kulturni izbor · film

Tuja filmska produkcija je dominantna v svetovnem merilu zaradi številnih razlogov, zato ni nenavadno, da filmi domačih ustvarjalcev ne dobijo prepoznavnosti, ki so jo zaslužijo. Za vas smo zbrali Najboljše slovenske filmske komedije (21. stoletje), ki vas bodo prepričale, da stereotip, ki pravi, da Slovenci nimajo smisla za humor, ne drži.

Vse povprek se govori, da Slovencem humor ni najmočnejši adut, a najboljše slovenske filmske komedije dokazujejo ravno nasprotno.
Že v času Jugoslavije je nastalo nešteto slovenskih filmov, predvsem komedij, ki so zabavale množice. In kakovostna domača filmska produkcija se je nadaljevala tudi 21. stoletju.

Ker je smeh pol zdravja, smo za vas na enem mestu zbrali najboljše slovenske filmske komedije (21. stoletje), ki so resnično vredne ogleda. Nastale so v 21. stoletju, kar pomeni, da boste na spodnjem seznamu našli modernejše slovenske filmske komedije od leta 2010 (na koncu članka so tudi naštete najboljše starejše slovenske filmske komedije od leta 2000, ki jih na spletu težko najdete, a si jih morda lahko izposodite v knjižnici ali videoteki.)

Najboljše slovenske filmske komedije (21. stoletje):

Srečen za umret (2012)

Zgodba o večnem upanju, da nikoli ni prepozno za nov začetek, sledi ostarelemu Ivanu, ki se odloči pred smrtjo dokončno urediti vse osebne stvari in v domu za upokojence preprosto počakati na neizbežni konec. Toda ko spozna radoživo upokojenko Melito, se mu odpre nepričakovan svet novih življenjskih spoznanj in radosti.

Sosedska ne(ljubezen) (2012)

Sosedski konflikti so vedno bili in bodo prisotni, če ne drugod, vsaj v slovenskem prostoru in naši družbi. V filmu boste spoznali pestro dogajanje v podeželski vasici.

Čefurji raus! (2013)

Film predstavi monotono življenje mladih fužinskih domačinov Marka, Adija, Acota in Dejana, ki med uganjanjem norčij najraje brezdelno posedajo pred domačin blokom.

Šiška Deluxe (2015)

Film prikazuje tri dolgoletne prijatelje iz Šiške, ki se preživljajo le s priložnostnimi deli. Ko imajo tega dovolj, se odločijo odpreti lastno picerijo.

Pr’ Hostar (2016)

Majhni podeželski hotel Pr’Hostar se zaradi pogoltnosti direktorja znajde v rdečih številkah, na vrata pa že trka tuji kupec dvomljivega slovesa. Osebje hotela ne želi pristati na cesti, zato se odločijo preprečiti prodajo.

Milice 2 (2017)

Gre za situacijsko komedijo, v kateri nerodni “milicisti” nevede postanejo del nečednih poslov češke mafije.

Starejše najboljše slovenske filmske komedije (21. stoletje):

Erotični filmi, ki jih moraš videti, če si poredna Erotični filmi, ki jih moraš videti, če si poredna image9 Filmski festival v Cannesu 2019: 72. edicija se pričenja 14. maja Nocturnal-7 5 ultimativnih filmov o maščevanju, ki držijo napetost čisto do konca Walk-The-Line-DI 7 najboljših ljubezenskih filmov, posnetih po resničnih dogodkih ·