Portofino
Utrip mesta · destinacija

Na svetu je neskončno število obalnih mestec, ki imajo veliko ponuditi. Če ste oseba, ki si želi dobre hrane, pisanih mest in srčnih krajev z zgodbo, si oglejte ta najlepša italijanska obalna mesta, ki vas ne bodo na prvi pogled zgolj osupnila, ampak jih boste želeli izbrati za kraj letošnjega oddiha.

Italija je ena izmed tistih dežel, ki je zelo blizu, ponaša pa se s takšnimi lepotami, ki jih lahko vidimo zgolj na čudovitih, skoraj kičastih razglednicah, saj s svojim pristnim šarmom prepriča še tiste, ki jim “bella Italia” ni pri srcu. To so mesta, ki vzamejo dih.

1. Manarola

Je najmanjše in najstarejše mesto v Cinque Terre, ki vas bo navdušilo s pisanimi hišami. Obvezno pa si privoščite tudi sprehod po najbolj popularni sprehajalni poti med Manarolo in Riomaggiorom ali pohod v hribe in vinograde nad mestom.

2. Positano

Je vas in občina na obali Amalfi  v Kampaniji, ki je vklenjena v hribih, ki vodijo do obale. Številne plaže obišče veliko turistov, najbolj popularna pa je plaža Marina Grande.

3. Sorrento

Sorrento je mesto s pogledom na zaliv Neapelj v južni Italiji. Postal je priljubljena turistična destinacija zaradi raznolikosti malih starinskih trgovin s keramiko in čipko, lokacije in popularne poti iz Neaplja do Pompejev.

4. Portofino

Je italijanska ribiška vas in počitniško naselje, ki slovi po slikovitem pristanišču in zgodovinski povezavi s slavnimi in umetniškimi obiskovalci. Mesto je znano tudi po barvno pobarvanih stavbah, ki se nahajajo vzdolž obale.

5. Polignano a Mare

Je mesto in občina v Apuliji, katere gospodarstvo je večinoma odvisno od turizma, kmetijstva in ribištva, ponaša pa se tudi z zanimivo zgodovino.

6. Riomaggiore

Je vas in občina v provinci La Spezia, ki se nahaja v majhni dolini v regiji Liguria. Ljubitelji vina ste dobrodošli, saj so tu že v trinajstem stoletju pripravljali to svetovno znano pijačo.

7. Amalfi

Amalfi je obmorsko mestu, , ki je že v 9. stoletju bilo zelo pomembna trgovska sila v tem delu Sredozemlja. Je tudi na Unescovem seznamu svetovne dediščine.

8. Atrani

Je mesto in občina na obali Amalfi, ki ima površino 0,12 kvadratna kilometra, zaradi česar je najmanjša skupnost v celotni Italiji. Število prebivalcev se giblje med 1000 in 2000.

9. Santa Cesarea Terme

Je mesto in občina s 3000 prebivalci v Apuliji. Mesto je nekoč imelo zelo močno zgodovino, danes pa se je spremenilo v turistično destinacijo, ki privabi turiste s svojimi sprehajališči, kavarnami, majhnimi trgovinami .. in seveda lepimi plažami.

10. Cagliari

Je glavno mesto italijanske dežele Sardinije, ki leži na istoimenskem otoku v Sredozemskem morju. V mestu živi okrog 170.000 prebivalcev, skupaj z bližnjo okolico pa okrog 300.000 ljudi.

13 restavracij, kjer hrana ni glavna atrakcija 13 restavracij, kjer hrana ni glavna atrakcija Otoki za edinstveno izkušnjo. 5 otokov, ki jih morate obiskati, če želite res edinstveno izkušnjo ithaa-restaurant-aerial-view-1920x1080 Muraka: prva podvodna vila na svetu Jezero Peyto, Alberta, Kanada 13 krajev po svetu, kjer je voda najbolj modra · · · ·