Nakupovalna vrečka projekta Made in China
V zraku · buzz buzz

Slovenski likovni umetniki Jasmina Cibic, Veli&Amos in Viktor Bernik so v sodelovanju s trgovino 1001 dar uporabili nakupovalno vrečko kot medij in ustvarili multiple – umetniška dela v seriji. Vsaka vrečka je originalno umetniško delo, zasnovano prav za to priložnost. Med kupce bo razdeljenih 15.000 umetniških del, ki bodo zaživela v rokah kupcev na pričakovane in manj pričakovane načine.

En izmed ciljev projekta Made in China je vabilo javnosti, da si vzame čas in stopi v stik s sodobno umetnostjo. Umetniki, ki so multiple zasnovali, razstavljajo pri nas in v tujini in so med najbolj zanimivimi avtorji tega trenutka v Sloveniji. Jasmina Cibic je zastopala Slovenijo na Beneškem bienalu, Viktor Bernik je v okviru Grafičnega bienala zasnoval serijo umetniških dogodkov v Cankarjevem domu, tandem Veli&Amos pa trenutno po zemeljski obli predstavljata svoj novi film Style Wars 2.

Kaj je projekt Made in China?
Made in China je multipel, umetniška zvrst iz norih šestdesetih let. Za Made in China so nekateri najvidnejši slovenski umetniki izdelali edicije, ki predstavijo esenco njihove umetnosti in ji včasih dodajo še nepričakovan element – uporabnostMade in China ni za bogataše, ampak za ljubitelje sodobne umetnosti in urbane kulture; umetnine so jim zdaj cenovno dostopne in z njimi lahko obdarijo tudi prijatelje. Objekti Made in China so bili zasnovani kot umetnost, ki se bo prodajala in našla pot v domove mnogih ljudi, ne le nekaterih izbrancev. Made in China je ideja, s katero lahko umetnik eksperimentira. Vsak objekt Made in China izhaja iz njegove siceršnje prakse ali celo posamezne umetnine. Prav vsakega so zasnovali umetniki sodobnega trenutka, ki tako kot ti živijo urbano življenje. Že od nekdaj je multipel širil ideje in tudi danes je tako. V vsakdanjem življenju služi kupcu. Za odlaganje cvetlic, za posebno doživetje na plaži, za boljše spanje … Včasih je prav uporaba multipla, ki je drugačna od vsakdanje, tista, ki ponudi užitek. Multipel je namenjen doživetju umetnosti, ne da bi bilo treba oditi v galerijo ali kupiti izvirnik. Namenjen je temu, da spoznate umetnika in sodobno umetnost. Made in China tako koristi nam in umetnosti hkrati.


chuck-norris-split Kar zmore Jean-Claude Van Damme, zmore tudi Chuck Noris 408629-dogs-is-it-a-dog-or-a-horse Najbolj zanimivi rekordi leta 2013 IMG_3557 Gugalnica 2600 metrov nad morjem unnamed (1) Nagradna igra: bob podarja praznične mobilne pakete · ·