olasz-andras-VnOIJr8z4RY-unsplash
V zraku · odnosi

Oseba z integriteto je oseba, ki govori to, kar misli, in dela to, kar govori. Njene misli so v skladu z besedami in dejanji. Prevzema odgovornost za tisto, kar naredi ali pove.

Ste že kdaj začutili prisotnost osebe z visoko integriteto? Se vam zdi, da je zrak okoli take osebe nabit s pozitivno energijo? Ste vedeli, da lahko tudi sami postanete takšna oseba?

Takšni ljudje stvari delajo malo drugače kakor drugi, spodaj pa vam zaupamo, kako.

Če ti dajo svojo besedo, jim lahko verjameš, da je ne bodo pozabili

Če nekaj obljubijo, bodo to izpolnili.

Vedo, kaj je prav, in se tega ne bojijo zagovarjati

Stojijo za tem. Ne trpijo žalitev in ponižujočega govorjenja. Njihove moralne vrednote so jasne: vedo, kaj je prav in kaj narobe!

Živijo po enakih standardih, kakršne pričakujejo od drugih

Če od drugih zahtevajo več kakor od sebe, to zanje ni pravičnost. Ljudje z integriteto ne prelagajo krivde na druge, ampak priznajo svojo nepopolnost in napake.

So odgovorni in dobri vodje

Prevzamejo težave drugih in jih želijo rešiti.

Radi pomagajo

Če bo kdo v težavah, bodo takoj priskočili na pomoč.

“Če dobri in zavedni ljudje opazujejo kršitve in se preprosto obrnejo stran, da bi zaščitili svoje lastne interese, ne da bi poskušali pomagati popraviti krivico, postanejo del problema!” – Roger M. Boisjoly

Ljudje z integriteto niso del problema, saj se nikoli ne obrnejo stran, ampak želijo probleme rešiti. Prvi se opravičijo, vredni so zaupanja, cenijo svoj in vaš čas, se ne prepirajo. So Ljudje z veliko začetnico!

baylee-gramling-0U9Kao2DTL8-unsplash Ko ljubiš … oprostiš! ali-pazani-uQ1EiYpoaXM-unsplash Če delaš teh 9 stvari, imaš visoko čustveno inteligenco in obvladuješ svoje občutke shutterstock_559670986 Kaj moški v resnici mislijo, ko vas “zasipajo” s komplimenti? patrick-buck-OxDCkFAMzL4-unsplash Prijateljstva na daljavo so tista, ki so najmočnejša!