Ne zavajajta drug drugega: to je očiten znak, da vajino razmerje ne bo trajalo
V zraku · odnosi

Ko ste v zdravem odnosu, lahko že majhna stvar pripelje sonce v vajino razmerje. Kaj pa, ko ni tako? Je odsotnost sonca že znak, da vajino razmerje razpada?

Osebe, katerih razmerje je zdravo, se tudi takrat, ko v razmerju ni vse tako, kot bi moralo biti, zavedajo, da se bodo stvari slej kot prej uredile. In strokovnjakinja za partnerske odnose Rachel Sussman pravi, da je to zato, ker imajo upanje. OSEBI se torej zavedata, da lahko drug drugi nudita varnost in udobje.

Upanje je po mnenju strokovnjakinje Sussman najpomembnejša stvar v vsakem razmerju, s pomočjo katere lahko tudi vidva ugotovita, kakšen je vajin odnos (zakon) in ali ima prihodnost.

Kot pravi, pari, katerih razmerje (zakon) razpada, se ponavadi počutijo brezupno glede odnosa in skušnega življenja. Te občutke potrjuje tudi raziskava iz leta 1992, v kateri so ugotovili, da je razočaranje v razmerju (zakonu) –, ki ga spremljajo občutki depresije in obupa – glavni pokazatelj, da bo prišlo do razhoda (ločitve). Intervjuvani pari, ki so se počutili brezupno, so se večinoma tri leta pozneje tudi razšli (ločili).

Raziskovalci pišejo, da so pari, ki so kazali znake obupa, dejali, da so imeli nerealna pričakovanja o tem, kakšen dejansko je partnerski odnos (poroka).

Kakšno bo torej vajino razmerje, je odvisno od pripravljenosti para, da vlaga van. Če je eden od partnerjev (zakoncev) ravnodušen, namesto da bi bil navdušen zaradi (razmerja) zakona, ga potem ne ganejo partnerjeva čustva. In pogosto ga niti ne skrbi, ali bo ostal v razmerju (zakonu).


Pozabi na žalovanje in jok: to je EDINA stvar, ki jo moraš narediti po razhodu Pozabi na žalovanje in jok: to je EDINA stvar, ki jo moraš narediti po razhodu shutterstock_722102197 Preproste stvari, ki privlačijo nasprotni spol kot magnet taisiia-stupak-610BFRYK31I-unsplash Psihologi pravijo, da obstaja 7 vrst ljubezni: zadnja je najmočnejša, a le redki jo doživijo Življenje ni vedno pravično: jasni znaki, da si našla pravega, a v napačnem času Življenje ni vedno pravično: jasni znaki, da si našla pravega, a v napačnem času · · · ·