PicMonkey Collageam
Utrip mesta · moda

O modnem oblikovalcu Alexandru McQueenu je bilo povedanega že veliko. Leta 2009, leto pred njegovim samomorom, je umetniškemu fotografu Nicku Waplingtonu naročil, naj fotografira njegovo zadnjo modno revijo “Horn of Plenty”, ki je bila posvečena McQueenovi materi. Ob petletnici njegove smrti Tate Modern v Londonu marca 2015 odpira razstavo Nick Waplington/Alexander McQueen: Working Process, kjer bodo razstavljene intimne fotografije modnega genija pri delu.

Fotografije Nicka Waplingtona, ki so bile prvič objavljene leta 2013 v knjigi, ponujajo vpogled v edinstven proces pri oblikovanju Alexandra McQueena. Modna urednica Vogua, Miranda Almond, je modno revijo “Horn of Plenty” označila kot tako, ki ti povrne upanje v modo. Jesenska kolekcija iz leta 2009 je namreč zbrala motive iz prejšnjih petnajstih let trdega dela – od silhuet do prvih kosov nakita ter rekvizitov. Po modni pisti, posuti z zlomljenimi ogledali ter kupom smeti, ki so vsebovale sežgane rekvizite prejšnjih modnih revij, so se sprehodili modeli v čevljih s platformo ter nosili pokrivala narejena iz dežnikov, senčnikov in košar.

Waplingtonu je bila dana pravica, da je imel dostop do drugače zadržanega McQueena na delovnem mestu – tam je modni oblikovalec oblačil modele, po obrazu namazane s kredo ter ustnicami v stilu Marilyna Mansona, družil se je z Anno Wintour, nasmejan je poziral v svojem studio. Fotografije na razstavi Nick Waplington/Alexander McQueen: Working Process razkrivajo, kakšen timski duh je bil Alexander McQueen ter kako je zmeraj bil pripravljen ponuditi roko pri pripravi svojih revij. Delo je bilo tisto, ki mu je dajalo energijo ter demone držalo daleč vstran.

PREBERITE ŠE: Puma v sodelovanju z modno hišo Alexander McQueen

Oglejte si intimne fotografije Alexandra McQueena v zaodrju blišča pred mračnim ter tragičnim koncem kariere v galeriji.

Odpri galerijo
Jennie Runk 10 najboljših “plus-size” modelov PicMonkey Collagemodrc Evolucija Victoria’s Secret Fantasy Bra – najbolj razkošen modrc skozi leta fastcompany 10 najbolj dobičkonosnih modnih znamk leta 2014 Screen Shot 2014-11-09 at 12.09.36 Young Couture – Platforma unikatne mode, ki podpira Slovenski modni dizajn · · ·