fbpx

London on budget: poceni potovanje v priljubljeni London

London on budget
Foto: Dominika/Pexels

London je s svojo bogato zgodovino, raznoliko kulturo in znamenitimi znamenitostmi sanjska destinacija za mnoge. Dobra novica je, da vam ni treba izprazniti denarnice, če doživite čarobnost te živahne metropole. S skrbnim načrtovanjem in preudarnimi izbirami lahko raziščete najboljše v Londonu, ne da bi pri tem izgubili denar. Tukaj je obsežen vodnik o tem, kako potovati v London po nizki ceni - London on budget.

London s svojo bogato zgodovino in kulturo je mesto, ki vabi k raziskovanju. Potovanje z omejenim proračunom zahteva nekaj načrtovanja in pametnih odločitev, vendar je povsem izvedljivo. Z izbiro cenovno ugodne namestitve, uporabo javnega prevoza, raziskovanjem brezplačnih zanimivosti in sprejemanjem pametnih odločitev glede restavracij in zabave lahko odkrijete najboljše iz Londona, ne da bi ogrozili svojo denarnico. Sprejmite miselnost varčnega popotnika in pustite, da se pred vami razkrijejo londonska čudesa, ne da bi pri tem izgubili denar.

Proračunu prijazne namestitve

Ko gre za nastanitev, London ponuja vrsto cenovno ugodnih možnosti, ki ustrezajo vsakemu popotniku.

Hostli: London ima številne hostle, ki ponujajo cenovno ugodne in pogosto osrednje locirane kraje za bivanje. Za najboljše ponudbe preverite spletne strani, kot sta Hostelworld ali Hostelbookers. v nadaljevanju vam predstavljam nekaj cenovno ugodnih – budget opcij.

Generator London

Foto: Booking

Cena: 129 € za 4 noči

Nizkocenovni hoteli: Poiščite nizkocenovne hotelske verige ali manjše neodvisne hotele, ki ponujajo razumne cene. Z vnaprejšnjo rezervacijo lahko pogosto zagotovite boljše cene.

Ibis London Canning Town

Foto: Booking

Cena:415€ za 4 noči(207,5€ na osebo)

Alternativno prenočišče: razmislite o bivanju v počitniških najemih ali nizkocenovnih možnostih Airbnb za bolj lokalno izkušnjo in potencialno nižje stroške v primerjavi s tradicionalnimi hoteli.

Beddington Park Lodge West

Foto: Booking

Cena: 229 eur za 5 nočitev (114,5 eur na osebo)

Pametna izbira prevoza

Navigacija po obsežnem sistemu javnega prevoza v Londonu je ključnega pomena za ohranjanje proračuna.

Foto: Booking

Oyster Card: Investirajte v kartico Oyster za znižane cene vozovnic za avtobuse, podzemno železnico (londonsko podzemno železnico), tramvaje, lahko železnico Docklands (DLR), londonsko nadzemno železnico in celo nekatere storitve nacionalne železnice.

Hoja in kolesarjenje: London je mesto, primerno za pešce, in številne znamenitosti so v razumni hoje oddaljenosti. Poleg tega je kolesarjenje stroškovno učinkovit in zdrav način raziskovanja mesta.

Kulinarika

Foto: Booking

Okušanje lokalne kuhinje ni nujno draga zadeva, zato se lahko odločite za drugačne alternative. Raziščite raznoliko londonsko ulično hrano. Borough Market, Camden Market in Brick Lane so vroče točke za cenovno dostopne in okusne mednarodne jedi. Izberite lokalne pube in kavarne za obroke po razumni ceni. Našli boste bogato britansko hrano in prijetno vzdušje. Če ima vaša nastanitev kuhinjo, razmislite o nakupu živil v supermarketih, da si sami pripravite obroke in prihranite pri stroških jedilnice.

Brezplačne atrakcije in popusti

London je dom številnih brezplačnih znamenitosti in načinov, kako prihraniti pri vstopninah.

Britanski muzej, Narodna galerija in Tate Modern so le nekateri londonski muzeji svetovnega razreda, ki ponujajo brezplačen vstop v svoje stalne zbirke. Raziščite ikonične znamenitosti, kot so Buckinghamska palača, menjava straže in južni breg, vse to, ne da bi zapravili niti peni. Razmislite o nakupu vozovnic za mesto ali kartic za popuste, kot je London Pass, ki omogoča dostop do številnih znamenitosti po znižani ceni.

Zabava po nizki ceni

Foto: Giammarco/Unsplash

Londonska zabavna scena ponuja veliko, ne da bi pri tem izgubili denar. Preverite koledar dogodkov v Londonu za brezplačne festivale, koncerte in dogodke, ki se odvijajo med vašim obiskom. Parki, kot je Hyde Park, pogosto gostijo brezplačne koncerte in dejavnosti na prostem. Če ste gledališki navdušenec, stojnice TKTS na trgu Leicester Square ponujajo znižane vstopnice za predstave istega dne, kar vam omogoča, da ujamete predstavo na West Endu po ugodnejši ceni.

Nasveti za varčno nakupovanje

London je raj za nakupovalce in nakupujte pametno, da ostanete znotraj proračuna. Raziščite ulične tržnice, kot so Portobello Road Market, Camden Market in Brick Lane Market, za edinstvene najdbe in cenovno ugodne nakupe. Svoj obisk načrtujte tako, da sovpada z sezonami razprodaj v januarju in juliju, da izkoristite najboljše ponudbe za modo, elektroniko in drugo.

Različne rezervacije

Izogibajte se glavnim turističnim sezonam, da si zagotovite boljše ponudbe za nastanitve in zanimivosti. Za proračunu prijaznejšo izkušnjo razmislite o potovanju med sezonami na ramenih. Ne glede na to, ali gre za lete, nastanitev ali vstopnice za zanimivosti, vam vnaprejšnja rezervacija pogosto omogoča, da zaklenete boljše cene in se izognete stroškom v zadnjem trenutku.


(opomba: cene se lahko razlikujejo glede na trenutek rezervacije, destinacijo in mnoge druge parametre)

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.