Nikola Badger
Utrip mesta · mobilno

Nikola je zagonsko podjetje iz Arizone, že samo ime pa pove, da gre za nekaj električnega. Po Tesli, Rivianu, Fordu in General Motorsu prihaja na trg še en električni poltovornjak, Nikola Badger.

Poltovornjak Nikola Badger bo imel na voljo elektromotor in baterijo (160 kWh), po želji kupca pa bodo dodali še posodo za utekočinjeni vodik in vodikovo celico (120 kW), ki bo spreminjala vodik v električno energijo. Razdalja, ki jo bo lahko dosegel Badger, bo tako do 960 kilometrov, proizvedel pa bo lahko do 906 konjskih moči. Tako bo v izrednih razmerah, ko jih bo res potreboval, sicer pa se bo vozil s pomočjo “zgolj” 455 konjskih moči. Za pospeševanje od 0 do 100 km/h bo poltovornjak potreboval le 2,9 sekunde, za seboj pa bo lahko vlekel več kot 3.600 kilogramov težak tovor.

Nikola Badger bi bil lahko izjemno uporaben za podjetja, ki za opravljanje dela potrebujejo orodja, kompresorje, razsvetljavo, kot so podjetja v gozdarstvu ali gradbeništvu. Badger bo opremljen z vtičnico z močjo 15 kW, ki priskrbela dovolj energije za približno 12 ur vzdrževanja gradbišča, pri tem pa naj ne bi več  potrebovali pomožnih električnih generatorjev.

Galerija: Nikola Badger

Nikola BadgerOdpri galerijo

Ducati Superleggera V4 Ducati Superleggera V4: najnaprednejši Ducati, ki mu ni para emoji-jacket Emoji Jacket: Ford ustvaril jakno z emojiji za lažjo komunikacijo med kolesarji in vozniki 2020-ford-gt-110-1580930617 Ford GT (2020): novi preobleki superšportnika HyperFocal: 0 Oddolgočasite leto 2020! · ·