Nikoli ni prepozno: 10 zvezdnic, ki so imele prvega otroka po 40. letu starosti
V zraku · buzz buzz

Četudi zdravniki z vseh koncev sveta svetujejo, da bi ženske morale zanositi pred 30. letom starosti, se ta števila nenehno premika proti 40. letu. Kariera, propadla razmerja in težave z zanositvijo so le nekateri izmed razlogov, zakaj ženske vztrajno prelagajo materinstvo. In očitno nikoli ne prepozno – to so zgodbe zvezdnic, ki so imele prvega otroka po 40. letu starosti.

Medtem ko število mater med 20. in 24. letom vztrajno pada, se število nosečnic med 30. in 40. letom povečuje, pravijo raziskave. V primerjavi z 20 leti nazaj, je število žensk, ki imajo prvega otroka pri 40. letih, potrojilo. In razlogov za tovrsten porast je nešteto – sodobne ženske vedno pogosteje zavračajo poroke in si prizadevajo za izobraževanje in uveljavitev na kariernem področju. Svoj dolg pa je terjala tudi gospodarska recesija v zadnjem desetletju, ki je prisilila starše z vseh koncev sveta, da prelagajo starševstvo toliko časa, dokler ne bodo imeli vseh potrebnih sredstev za vzgojo otrok.

Na drugi strani pa medicinski strokovnjaki vztrajno zatrjujejo, da bi morala ženska imeti otroke med 20. in 30. letom. Kljub temu mnoge ženske trdijo, da v sodobnem času imajo več možnosti za odločanje, tudi napredek v tehnologiji, kot je zamrzovanje jajčec in zarodkov, nadomestno starševstvo, jim je omogočil, da počakajo na pravi trenutek.

Ne moremo mimo niti dejstva, da številne ženske (moški ali pari) imajo težave s plodnostjo, ki zahtevaja finančna sredstva, voljo in moč, ki je mnogi pari zaradi razočaranj izgubijo. Četudi je težko, se morate boriti, ker luč na koncu tunela zagotovo je. To dokazujejo tudi zvezdnice (v nadaljevanju), ki so se leta borile, da bi zanosile, a jim je naposled uspelo. In zdaj svoje sreče ne bi menjale za nič na svetu.

S tem člankom nikakor ne želimo spodbujati, da bi rojevali po 40. letu, temveč vas želimo opomniti, da ne smete obupate, temveč vztrajajte, ker boste nekoč tudi vi držali majhno “štručko” v svojih rokah. In boste rekli “TO JE MOJ OTROK.”

10 zvezdnic, ki so imele prvega otroka po 40. letu starosti:

Eva Mendes, 40

Od leta 2011 je zvezdnica v razmerju z najbolj zaželenim moškim v Hollywoodu, Ryanom Goslingom. V tem času je par dobil 2 hčeri, Esmeraldo in Amando Lee. Nato sta se na skrivaj poročila. V enem intervjuju je povedala, da si ni nikoli želela imeti otrok, a je naposled dobila željo, da bi imela prav Ryanovega otroka. Zdaj igralka preživlja čas z družino in se nima namena vrniti v Hollywood.

View this post on Instagram

Today feels 💗

A post shared by Eva Mendes (@evamendes) on

Emma Thompson, 40 let

Britanska igralka in scenaristka, ki je med drugim tudi lastnica dveh oskarjev, je svojega prvega otroka imela pri 40. letih, ko se je poročila, drugič. Svojega moža Grega je spoznala na snemanju filma Razsodnost in rahločutnost. Poleg hčere ista posvojila tudi otroka iz Ruande, potem ko sta mu v vojni umrla starša.

Brooke Shields, 40

Brooke je v številnih intervjujih javno govorila o tem, da je imela težave z zanositvijo. Tudi umetna oploditev velikokrat ni obrodila sadov. Kot pravi, je v zadnjem trenutku želela obupati, a sta se s partnerjem odločila, da bosta poskusila še enkrat. IN ZGODIL SE JE ČUDEŽ.

View this post on Instagram

Happy Father’s Day 💗

A post shared by Brooke Shields (@brookeshields) on

Nicole Kidman, 41 let

Nicole Kidman in Tom Cruise sta v času njunega zakona posvojila dva otroka. Potem ko se je ločila, je ponovno dahnila usodni da avstralskem glasbeniku Keithu Urbanu. Leta 2008 je rodila prvega otroka pri 41. letih, dve leti kasneje pa je dobila hčer, ki jo je na svet prinesla nadomestna mati.

Imela naj bi težave s plodnostjo, zato je bila prepričana, da nikoli ne bo postala mati. V enem intervjuju je povedala, da je poskusila čisto vse, kar lahko, da bi postala mati. Možnosti so bile majhne, a se je zgodil čudež.

View this post on Instagram

Vintage vibes 💗

A post shared by Nicole Kidman (@nicolekidman) on

Glenn Close, 41

Rekorderka v nominacijah za oskara med igralkami je postala mati pri 41 letu starosti. V tretjem in zadnjem zakonu je postala mati. Njena hči je izbrala isto pot kot Glenn in je postala igralka.

Halle Berry, 41 let

Halle je na svet prinesla svojega prvega otroka pri 41. letu starosti, šest let kasneje pa še sina Macea. V intervjuju je povedala, da jo je druga nosečnost povsem presenetila. Verjela je, da že vstopa v menopavzo, zato je nosečnost zanjo bilo veliko presenečenje.

Salma Hayek, 41 let

V enem intervjuju je Salma povedala, da je bila prepričana, da bo potrebovala pomoč pri zanositvi, a na srečo ni imela težav s spočetjem, je pa bila njena nosečnost izjemno tvegana. Četudi je 9-mesečno obdobje bilo težavno, pravi, da je sedaj izpopolnjena oseba.

Gwen Stefani, 44 let

Gwen je v enem intervjuju zaupala, da jo je nosečnosti pri 40. letih popolnoma spremenila. Prepričana je, da je njen sin Apollo čudež, saj ga je rodila pri 44 letih.

View this post on Instagram

@metmuseum #metball2019 @moschino @itsjeremyscott Gx

A post shared by Gwen Stefani (@gwenstefani) on

Laura Linney, 49

O nosečnosti ni veliko govorila, a sta z možem leta 2014 spoznala svojega prvega otroka. In takrat je bila Laura stara 49 let. Linney ni nikoli govorila o svoji nosečnosti in ne obstaja fotografija, na kateri bi jo videli z nosečniškim trebuhom, zato ameriški mediji domnevajo, da se je zvezdnica morda celo odločila za nadomestno mater.

View this post on Instagram

Tuesday Hottie. #lauralinney #thetrumanshow

A post shared by Calli Weininger (@callitick) on

Janet Jackson, 50

Leta 2016 je Janet naznanila, da je noseča. In njena starost je bila takrat 50 let. Detajlov o nosečnosti medijem ni želela zaupati, kar niti ni pomembno, saj je na svet prijokal zdrav sin Eissa.

Pozabi na krompirček: zato je bolje, da naročiš DVA burgerja! Pozabi na krompirček: zato je bolje, da naročiš DVA burgerja! 5 pravil, ki si jih zapiši: kako vedno izbrati najboljšo lubenico? 5 pravil, ki si jih zapiši: kako vedno izbrati najboljšo lubenico? Kako nam družba pere možgane: 5 stvari, na katere BODI POZOREN Kako nam družba pere možgane: 3+ stvari, na katere BODI POZOREN BeFunky-collage Oni nadzirajo naša življenja: to so svetovni voditelji, preden so to postali · ·