74982717_252284759081999_4273513113450932233_n
Utrip mesta · arhitektura

Arhitektka Karina Wiciak je izbrala nekaj logotipov znanih podjetij in si na podlagi njih zamislila povsem funkcionalne hiše.

Arhitekti, tako kot večina umetnikov, črpajo navidih za svoje delo iz okolice. Nikoli se ne ve, kaj bo tisto, kar bo v posameznikovi glavi ustvarilo na tisoče idej. Arhitektka Karina Wiciak je recimo za navdih pri svojem naslednjem projektu vzela logotipe znanih blagovnih znamk. Tako so nastali koncepti hiš, ki spominjajo na romb, trikotnik, križ in tri (Adidasove) črte. Ker so logotipi že sami po sebi skrbno in premišljeno ustvarjeni, so kot taki idealna referenca pri ustvarjanju očem privlačne arhitekture.

Štirje nori dizajni hiš

Trihouse

Prvi dizajn so poimenovali “trihouse”, sestoji pa iz treh vzporednih črt (Adidas). Oziroma v tem primeru treh betonskih blokov, ki so rahlo nagnjeni in zato oblikujejo nekakšen triangel. Med betonskimi bloki so vgrajene ogromne steklene stene, skozi katere lahko prodre ogromno naravne svetlobe.

Crosshouse

Drugi dizajn, imenovan “crosshouse”, spominja na križ. Temelj take zgradbe se minimalno dotika tal, zato je idealen za postavitev sredi vode. Oblika križa omogoča vgradnjo ogromne steklene stene, ki ponuja nemoten razgled.

Rhombhouse

Tretji dizajn je imenovan “rhombhouse”. Poleg takojšnje asociacije na znani logotip spominja tudi na diamant. Tudi ta hiša se ponaša z veliko stekleno steno, ki ponuja odličen razgled in prehod naravne svetlobe v prostor.

Pyrahouse

Zadnji dizajn pod imenom “pyrahouse” se ponaša z obliko piramide in je umeščen v puščavo. Temu primerna je rešitev z vhodom, saj je spodnja etaža praktično le stopnišče. Peščena tla namreč nikoli niso ravna, teren pa se sčasoma tudi spreminja.


uluwatu-surf-villas-carbon-house-alexis-dournier_dezeen_2364_col_14 To so najlepše zasebne hiše leta 2019 04_DorteMandrup_TheWhale_WhaleTail The Whale: dramatična arktična atrakcija, ki si jo želimo obiskati! 1920x1080_new-1 Od leta 2020 bodo lahko turisti spali v Versajski palači North Pole Igloos North Pole Igloos: najsevernejši hotel na svetu s pogledom na polarni sij · · ·